αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜια τολμηρή άποψη: Γιατί η «εκρηκτική» συμπεριφορά του Mr Uber είναι σωστή (και κανείς δεν το παραδέχεται)

Μια τολμηρή άποψη: Γιατί η «εκρηκτική» συμπεριφορά του Mr Uber είναι σωστή (και κανείς δεν το παραδέχεται)

Τις τελευταίες ημέρες το επίμαχο βίντεο έκανε τον γύρο του κόσμου και προκάλεσε αίσθηση. Ποιος βίντεο: αυτό το οποίο δείχνει έναν… εκρηκτικό (ακόμα και αγενή) Travis Kalanick. Συνοπτικά, στο βίντεο φαίνεται ο ίδιος να μπαίνει σε ένα ταξί που συνεργάζεται με την Uber. Αρχίζει να συζητά με τον οδηγό, μέχρι που η συζήτηση γίνεται πολύ έντονη. Με τον οδηγό να τα «χώνει» στον ιδρυτή της Uber για την μείωση στις αμοιβές των οδηγών. Και τον Kalanick να απαντά σε έντονο ύφος ότι το έκανε για να μην το ξεπεράσουν οι ανταγωνιστικές εταιρίες.

Μετά την έντονη κριτική που δέχτηκε, ο Travis Kalanick βγήκε με δημόσια δήλωση του, και παραδέχτηκε το λάθος του.

«Για πρώτη φορά παραδέχομαι ότι χρειάζομαι “μαθήματα” ηγεσίας. Και θα το κάνω. Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τον Fawzi και από την ομάδα της Uber» τόνισε ο Kalanick, μετά το επίμαχο περιστατικό.

Και ενώ η μεγαλύτερη μερίδα του κοινού συγκλίνει στην άποψη ότι ο Mr Uber έκανε ένα μεγάλο «φάουλ», έρχεται το αμερικανικό site Entrepreneur.com, να παρουσιάσει την άλλη άποψη. Η οποία έχει το δικό της ενδιαφέρον.

«Χρειάζεται πραγματικά μαθήματα ηγεσίας ο Kalanick;» αναρωτιέται ο Πρόεδρος του The Marks Group, Gene Marks, που υπογράφει το άρθρο. Και συνεχίζει: «Ίσως χρειάζεται μια καλύτερη PR εικόνα. Μερικά μαθήματα διαχείρησης θυμού».

Στη συνέχεια παραθέτεται η εξής τολμηρή άποψη: «Όχι, ο Travis Kalanick δεν χρειάζεται μαθήματα ηγεσίας. Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να διδάξει πως γίνεται η ηγεσία. Σε μια εποχή «πολιτικής ορθότητας», το να είσαι θρασύς, αιχμηρός, ειλικρινής ή ακόμα και προσβλητικός μερικές φορές, είναι ιδιότητες που μπορούν να σε κάνουν έναν leader».

Μάλιστα, στο ίδιο άρθρο σημειώνεται, ότι και άλλοι μεγάλοι τεχνολογικοί ηγέτες στο παρελθόν, είχαν παρόμοιες «σκληρές» συμπεριφορές, όπως ο Steve jobs. Οι μεγάλοι leaders είναι σωστό κάποιες φορές να είναι σκληροί, ακόμα κι αν δεν το παραδέχεται κανείς ως σωστή πρακτική, όπως λέει το ίδιο άρθρο.

Σίγουρα, πρόκειται για ένα θέμα που έχει πολλές οπτικές. Και μπορούν να ακουστούν πολλές διαφορετικές απόψεις πάνω σε αυτό. Εσείς τι λέτε, μπορεί ένας leader… να υπερβαίνει τα όρια για το καλό της εταιρίας του;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × two =