αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μια στιγμή στα σχολικά χρόνια, μου άλλαξε τη ζωή»: Ένας αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος εξηγεί

«Μια στιγμή στα σχολικά χρόνια, μου άλλαξε τη ζωή»: Ένας αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος εξηγεί

Είναι όντως σπάνιο, να δεις μεγάλους businessmen να μιλούν για την ανθρώπινη πλευρά τους. Και το πως ξεκίνησαν την πορεία τους. Ο Tony Robbins όμως κάνει το μη αναμενόμενο. Ο ίδιος είναι αμερικανός επιχειρηματίας, αρθρογράφος, συγγραφέας και life coach. Είναι ευρύτερα γνωστός για τις ομιλίες και τα βιβλία που γράφει, τα οποία έχουν να κάνεις με τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος, για να φτάσει στην επαγγελματική επιτυχία.

Πρόσφατα το Netflix έβγαλε ένα ντοκιμαντέρ, με πρωταγωνιστή τον ίδιο. Τίτλος: «Tony Robbins: I Am Not Your Guru». Εκεί ο γνωστός επιχειρηματίας εξομολογείται το πως ξεκίνησαν όλα. Και συγκεκριμένα τη στιγμή που τον έκανε να πιστέψει στον εαυτό του.

Η ιστορία ξεκινά αρκετά πίσω, όπως σημειώνει το CNBC. Στα χρόνια που ο Tony Robbins ήταν μαθητής στο λύκειο. Ο ίδιος σηκωνόταν στην τάξη, για να παρουσιάσει διάφορες εργασίες κάθε ημέρα. Όπως και άλλοι μαθητές. Όμως, ο νεαρός τότε μαθητής, κατάφερνε να ξεχωρίζει με τις ομιλίες του.

Μια ημέρα, ένας καθηγητής του τον τράβηξε έξω από την τάξη για να του μιλήσει. «Δεν θα το ξεχάσω ποτέ», λέει σήμερα ο Robbins. Ο οποίος αρχικά νόμιζε ότι θα λάβει κάποια επίπληξη. Όμως ο καθηγητής, του είπε κάτι διαφορετικό: «Δεν έχω δει ποτέ κανένα μαθητή, που να μπορεί να σηκωθεί όρθιος και να μιλήσει χωρίς σημειώσεις. Να βλέπει τα άλλα παιδιά να μην παρακολουθούν, κι όμως να μπορεί με μια φράση να τους συναρπάσει».

«Δεν είσαι απλά ένας ομιλητής. Είσαι ένας άνθρωπος που μπορεί να μεταφέρει την πληροφορία» συμπλήρωσε ο καθηγητής.

Αυτή ήταν και η στιγμή, που άλλαξε τα δεδομένα στη ζωή του Robbins. Στη συνέχεια ο καθηγητής έδωσε μια γραπτή ομιλία στον νεαρό τότε μαθητή, και του είπε πως αν του αρέσει αυτή, θα μπορούσε να τη χρησιμοποιήσει για να συμμετέχει σε διαγωνισμό μαθητικών ομιλιών. Η ομιλία που του έδωσε ο καθηγητής είχε τίτλο: The Will to Win. Και μίλαγε για το πόσο επίμονος πρέπει να είναι κάποιος στη ζωή του. Και να μην παραιτείται ποτέ.

Ο Robbins ενθουσιάστηκε από την ομιλία, και δέχτηκε να συμμετέχει στο διαγωνισμό. Εκεί κέρδισε. Όπως και σε άλλους δύο που ακολούθησαν. Μιλώντας σήμερα για την κίνηση του καθηγητή, ο Robbins λέει ότι αυτό του άλλαξε τη ζωή. «Ήταν μια σημαντική στιγμή. Τότε άρχισα να ανακαλύπτω ότι μπορώ να “αγγίξω” τους ανθρώπους» σημειώνει. Και αποδεικνύει, ότι μικρές στιγμές στη ζωή μας μπορούν -αν παρθούν οι σωστές αποφάσεις- να κάνουν τη διαφορά. Και να αλλάξουν τα δεδομένα.

robbins_001

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − three =