αρχικηVIRALΜια πόλη… καινοτομεί: Όταν οι οδηγοί κορνάρουν, το φανάρι θα παραμένει κόκκινο (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια πόλη… καινοτομεί: Όταν οι οδηγοί κορνάρουν, το φανάρι θα παραμένει κόκκινο (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια πόλη στην Ινδία  έχει πρόβλημα με την ηχορύπανση. Και αποφάσισε να εφαρμόσει ένα ιδιαίτερο μέτρο για να καταπολεμήσει το πρόβλημα.

Η Μουμπάι αποφάσισε να δοκιμάσει ένα δραστικό μέτρο, αφού είναι η τέταρτη πόλη στον κόσμο με την περισσότερη κίνηση. Μάλιστα οι οδηγοί στην εν λόγω πόλη, εκτιμάται πως χάνουν 8 μέρες και 17 ώρες κάθε χρόνο κολλημένοι στην κίνηση.

Πως θα λύσει το πρόβλημα της ηχορύπανσης; Τοποθετώντας ντεσιμπελόμετρα στα φανάρια, όποτε τα επίπεδα θορύβου ξεπεράσουν τα 85 ντεσιμπέλ, τα φανάρια θα επαναφέρουν την αντίστροφη μέτρηση και θα παραμείνουν κόκκινα.

Με hashtag #HonkResponsibly (κορνάρετε υπεύθυνα), η αστυνομία της Μουμπάι με μία δόση χιούμορ έδωσε το παρακάτω βίντεο στο λογαριασμό της στο Twitter, όπου παρατηρούμε και πινακίδες που αναφέρουν “κορνάρετε περισσότερο, περιμένετε περισσότερο”, ενώ το βίντεο κλείνει με τη φράση “κορνάρετε ελεύθερα αν δε σας πειράζει να περιμένετε”.

Για την ώρα, το σύστημα δε λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο αλλά για 15 λεπτά την ημέρα σε σημεία που η αστυνομία κρίνει “σημαντικά” και πρόκειται προφανώς για κεντρικές διασταυρώσεις σε ώρα αιχμής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + four =