αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜια πρώην coach της Google εξηγεί: Πως να φτιάξεις έναν Mind Map με τους στόχους που θες να πετύχεις στο νέο έτος (Εικόνα)

Μια πρώην coach της Google εξηγεί: Πως να φτιάξεις έναν Mind Map με τους στόχους που θες να πετύχεις στο νέο έτος (Εικόνα)

Και χωρίς καν να το καταλάβουμε… το 2023 οδεύει προς το τέλος του. Φτάνοντας προς το τέλος ενός έτους, είναι μια περίοδος κατά την οποία οι περισσότεροι άνθρωποι θέτουν τους στόχους τους για την χρονιά που έρχεται. Πως μπορείς άραγε να φτιάξεις έναν «χάρτη» στον οποίο θα καταγράψεις με σαφήνεια όλους τους στόχους σου;

Η πρώην career coach της Google, Jenny Blake, έχει την λύση. Προτείνει να φτιάξεις έναν Mind Map. Είναι ένα απλό σχεδιάγραμμα (θα σου πάρει ελάχιστο χρόνο να το φτιάξεις), στο οποίο θα παραθέτεις συγκεκριμένους στόχους.

Στην παρακάτω εικόνα μπορείς να δεις τον Mind Map. Στο κέντρο μπαίνει το έτος- στην περίπτωση μας θα βάλεις 2024. Και τριγύρω του, υπάρχουν κάποια παρακλάδια, τα οποία καταλήγουν σε ένα «θεματικό πεδίο». Γύρω από το κάθε πεδίο, θα γράψεις τους εκάστοτε στόχους που έχεις.

«Πρέπει να ξεφύγουμε από τη γραμμική σκέψη», σημειώνει η Jenny Blake.

Με αυτόν τον Mind Map, παραθέτεις όλες τις ιδέες που έχεις. Σε όλα τα πεδία. Και τους τρόπους που θα φτάσεις στον εκάστοτε στόχο. Πειραματίσου, δοκίμασε πράγματα και ετοιμάσουν να κάνεις το επόμενο μεγάλο βήμα. Το νέο έτος ανοίγεται μπροστά σου.

https://fm.cnbc.com/applications/cnbc.com/resources/img/editorial/2017/12/21/104911702-thumnbial.1910x1000.jpg

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + ten =