αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜια πλατφόρμα διδάσκει επιχειρηματικότητα στα παιδιά, με την μέθοδο του Αριστοτέλη

Μια πλατφόρμα διδάσκει επιχειρηματικότητα στα παιδιά, με την μέθοδο του Αριστοτέλη

Το Kid Startupper είναι η πρώτη εκπαιδευτική πλατφόρμα στον κόσμο, που διδάσκει την επιχειρηματικότητα και το ηλεκτρονικό επιχειρείν σε παιδιά ηλικίας 10-14 ετών. Η καινοτόμα αυτή πλατφόρμα διδάσκει την επιχειρηματικότητα στα παιδιά ακολουθώντας μια μέθοδο που ανακαλύφθηκε στην αρχαία Ελλάδα και συγκεκριμένα από τον Αριστοτέλη. Η μέθοδος αυτή συναντάται και με την ονομασία «Μέθοδος των πρώτων αρχών» (μάθετε περισσότερα στη σελίδα μας εδώ).

Μια πλατφόρμα σχεδιασμένη με λεπτομέρεια από την αρχή ως το τέλος

Πρόκειται για μια εκπαιδευτική ηλεκτρονική πλατφόρμα που σκοπεύει στο να αναπτύξει τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και τη δεξιοτεχνία των παιδιών σχετικά με την επιχειρηματικότητα. Η καινοτόμα αυτή εκπαιδευτική πλατφόρμα είναι εμπνευσμένη από συμπεράσματα στα παγκόσμια συνέδρια επιχειρηματικότητας νέων (WEBIT, WEB-SUMMIT, TED-Talks, ENTREDU), από τα προγράμματα ERASMUS της Ε.Ε. (καινοτομία στην εκπαίδευση) καθώς και από το πρότυπο σχολείο TALBOT των ΗΠΑ.

Μέσα από την καινοτόμα αυτή εκπαιδευτική πλατφόρμα τα παιδιά μπορούν:

– Να διαλέξουν το «αγαπημένο τους επάγγελμα» και να ασχοληθούν για πρώτη φορά με αυτό.
– Μαθαίνουν ότι η επιχειρηματικότητα στις μέρες μας απαιτεί τη χρήση των νέων τεχνολογιών και αντιλαμβάνονται από μόνα τους πόσο σημαντικό είναι αυτό.
– Μαθαίνουν να δημιουργούν το πρώτο τους «ολοκληρωμένο επαγγελματικό βιογραφικό».
– Μαθαίνουν να επιχειρούν πάνω στο αγαπημένο τους επάγγελμα δημιουργώντας το πρώτο τους ψηφιακό γραφείο, ή επιχείρηση.
– Μαθαίνουν να αναζητούν συνεργασίες για την επιχείρηση που αποφασίζουν να δημιουργήσουν.
– Μαθαίνουν να αναζητούν και να βρίσκουν υπαλλήλους για το γραφείο ή την επιχείρηση τους.
– Μαθαίνουν να αναζητούν γνώσεις και ιδέες πριν να υλοποιήσουν αυτό που πραγματικά θέλουν να κάνουν.
– Μαθαίνουν να μοιράζονται τις γνώσεις που απέκτησαν και να τις ανταλλάσσουν με τους συμμαθητές τους.

Στόχος της πλατφόρμας μας είναι βοηθήσει τα παιδιά να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να αναδείξουν τις ικανότητες τους στο χώρο της επιχειρηματικότητας από τις πολύ μικρές κιόλας αυτές ηλικίες. Ακόμα να ανακαλύψουν κλίσεις που μπορεί να έχουν πάνω σε κάποιο συγκεκριμένο επαγγελματικό τομέα και να αγαπήσουν πράγματα που ίσως μέχρι τώρα να τους ήταν άγνωστα.

Τι προσφέρει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Προσφέρεται η πλατφόρμα συν το ηλεκτρονικό βιβλίο 250 σελίδων. 28 μαθήματα επιχειρηματικότητας με τη χρήση της καινοτόμου πλατφόρμας συνολικά. Οι μαθητές παρακολουθούν τον κύκλο των μαθημάτων για 1 ώρα την εβδομάδα (55 λεπτά μάθημα + 5 λεπτά ερωτήσεις). Οι μαθητές έχουν στη διάθεση τους την πλατφόρμα για 7 ημέρες την εβδομάδα και 13 ώρες την ημέρα. Τα μαθήματα ξεκινάνε αρχές Οκτωβρίου και τελειώνουν περί τα τέλη Ιουνίου. Ο μεγάλος πανελλήνιος διαγωνισμός επιχειρηματικότητας με τίτλο “Startup Hackathon for Kids” αναμένεται να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2019.

Που πραγματοποιούνται τα μαθήματα του Kid Startupper

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται μόνο σε ιδιωτικά σχολεία, καθώς και σε φροντιστήρια ή άλλους εκπαιδευτικούς οργανισμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Διακρίσεις

Η καινοτόμα πλατφόρμα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ενώπιον των τεχνολογικών κολοσσών Google, Microsoft και DELL στα διεθνή συνέδρια επιχειρηματικότητας και νέων τεχνολογιών WEBIT και WEB SUMMIT που πραγματοποιήθηκαν το 2014, ως μέρος του project WorkNet24. Η σχεδίαση της βασίζεται σε γνώσεις και συμπεράσματα που αποκτήθηκαν από τα διεθνή συνέδρια ανταλλαγής ιδεών (TED Talks) καθώς και από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα πάνω στην επιχειρηματικότητα των νέων (ENTREDU). Για την σχεδίαση και δημιουργία της πλατφόρμας μας χρησιμοποιήθηκαν οι πιο σύγχρονες γλώσσες προγραμματισμού και εργαλεία πληροφορικής (η όλη διαδικασία της μελέτης, έρευνας, κατασκευής καθώς και των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν, διήρκησε περίπου 4 χρόνια).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − ten =