αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΜια πατέντα αποκαλύπτει τα μυστικά των γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας του Facebook

Μια πατέντα αποκαλύπτει τα μυστικά των γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας του Facebook

Ο Mark Zuckerberg μας παρουσίασε πέρυσι ένα render των γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας που ετοιμάζει η εταιρία του, δίχως όμως να μπει σε τεχνικές λεπτομέρειες, αφήνοντας έτσι το τεχνολογικό κοινό να αδημονεί.

Σήμερα, το Business Insider, κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε μια νέα πατέντα που κατοχύρωσαν μέλη του ερευνητικού τμήματος της Oculus. Η πατέντα κάνει λόγο για “μια οθόνη κυματοδηγού που φέρει έναν σαρωτή δύο διαστάσεων” και που μπορεί “να επαυξήσει την όψη ενός φυσικού, πραγματικού χώρου, με στοιχεία παραγόμενα από υπολογιστή“. Σύμφωνα με αυτά, τα γυαλιά θα χρησιμοποιήσουν ένα σύστημα που θα προβάλει εικόνες και φως στο μάτι του χρήστη, κάτι αντίστοιχο της τεχνολογίας που χρησιμοποιεί η Microsoft στα HoloLens. Για την ακρίβεια, ένας εκ των στελεχών της ομάδας του Facebook, ο Pasi Saarikko, εργάστηκε στην ομάδα της Microsoft πριν απορροφηθεί από την Oculus. Ειδοποιός διαφορά αυτών με εκείνα του εμπορίου, είναι πως η εταιρία στοχεύει σε μια εμφάνιση εφάμιλλη των απλών, καθημερινών γυαλιών, πράγμα που συνεπάγεται βέβαια με τόσο μικροσκοπικά εξαρτήματα που είναι δύσκολο να βρεθούν ή να παραχθούν.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου F8 της προηγούμενης χρονιάς, ο Zuckerberg έκανε ξεκάθαρο το όραμα του για ένα μέλλον όπου το Facebook θα βρίσκεται στο πρόσωπο των χρηστών. Ο διευθύνων της εταιρίας παραταύτα, παραδέχτηκε πως κάτι τέτοιο θα πάρει καιρό.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + 2 =