αρχικηVIRALΜια παρέα από τη Θεσσαλονίκη μεταμόρφωσε ένα νεοκλασικό κτίριο, σε cafe. Και μπήκε στη λίστα με τα καλύτερα του κόσμου

Μια παρέα από τη Θεσσαλονίκη μεταμόρφωσε ένα νεοκλασικό κτίριο, σε cafe. Και μπήκε στη λίστα με τα καλύτερα του κόσμου

«2018’s Hottest New Café Openings Across the Globe». Έτσι τιτλοφορείται η κατάταξη του ταξιδιωτικού οδηγού Venue Report, που συμπεριέλαβε το Ύψιλον στην μακριά λίστα των 85 καινούργιων καφέ ανά τον κόσμο μέσα στη χρονιά που σιγά σιγά τελειώνει, και μάλιστα στην τρίτη θέση.

Στο χάνι ενός αιώνα, ένας νέος χώρος καλλιτεχνικής ποικιλότητας, ψυχαγωγίας και πολιτισμού, ήρθε και τάραξε την κονιορτοποιημένη λογική της εστίασης των προηγούμενων χρόνων στη Θεσσαλονίκη, μετατρέποντας το παλιό Κύρτσι Χαν στην έδρα μιας ανήσυχης κοινότητας του σήμερα: της κοινότητας του Ύψιλον.

Ένας πανέμορφος χώρος που δημιουργήθηκε με μεράκι σε ένα παλιό νεοκλασικό στην οδό Εδέσσης, στα Άνω Λαδάδικα.

Στα 150 χρόνια ζωής του ο χώρος έχει διατεθεί για πολλές χρήσεις. Σε αυτές έρχεται να προστεθεί με το Ύψιλον το φαγητό, ο καφές, το μπαρ, ένα πωλητήριο και τα working spaces του 1ου ορόφου.

Η ιδέα ανήκει σε έξι νέους ανθρώπους που ένωσαν τις δυνάμεις για να φέρουν κάτι διαφορετικό στην πόλη.

Μια εκ των ιδιοκτητών του Ύψιλον είναι η Κατερίνα Μάμαλη. Όπως εξηγεί στο thestival.gr, μια παρέα νέων ανθρώπων που ασχολούνταν με τις τέχνες και το θέατρο αποφάσισε ότι μπορεί να περάσει αυτό που θέλει μέσα από ένα μαγαζί που θα προσφέρει καφέ, φαγητό και ποτό.

«Θέλαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Αποφασίσαμε να ανοίξουμε κάτι που θα αφορά την εστίαση γιατί πιστεύουμε ότι μπορείς και μέσα από αυτό να προάγεις πολιτισμό. Από τη μουσική μέχρι το ποτό. Δεν θέλουμε να είμαστε ένα κλασσικό καφέ ή μπαρ», τονίζει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four − three =