αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜια ομιλία που μπορεί να εμπνεύσει: Τι είχε πει ο Steve Jobs στους αποφοίτους του Στάμφορντ

Μια ομιλία που μπορεί να εμπνεύσει: Τι είχε πει ο Steve Jobs στους αποφοίτους του Στάμφορντ

«Θέλω να σας πω τρεις ιστορίες από τη ζωή μου. Μόνο αυτό. Τίποτα σπουδαίο. Απλώς τρεις ιστορίες». Κάπως έτσι ξεκίνησε την ομιλία του ο Steve Jobs, προς τους αποφοίτους του πανεπιστημίου Στάμφορντ. Μια ομιλία που έγινε το 2005, αλλά σε πολλές περιπτώσεις μνημονεύεται μέχρι και σήμερα.

Ο ιδρυτής τις Apple είχε μιλήσει για μερικές καλές αλλά και κακές στιγμές στη ζωή του. Για τις δυσκολίες που πέρασε. «Στα 30 μου απολύθηκα από την Apple. Πως γίνεται να απολυθείς από μια εταιρία που έχεις ιδρύσει; Με είχα απορρίψει αλλά ήμουν… ακόμα ερωτευμένος» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Steve Jobs και συνέχισε: «Δεν το έβλεπα τότε, αλλά τελικά η απόλυση μου έκανε καλό. Με απελευθέρωσε για να μπω σε μια απο τις πιο δημιουργικές φάσεις της ζωής μου. Κατά τη διάρκεια της επόμενης 5ετιας ίδρυσα την Pixar και την Next. Και ερωτεύτηκα με μια εκπληκτική γυναίκα που έμελε να γίνει σύζυγος μου».

«Η εργασία θα καλύψει μεγάλο μέρος της ζωής σας και ο μόνος τρόπος για να είστε πραγματικά ικανοποιημένοι, είναι να κάνετε κάτι που να πιστεύετε ότι είναι πραγματικά σπουδαίο», τόνισε επίσης ο ιδρυτής της Apple.

Παράλληλα, συμπλήρωσε: «Πρέπει να αγαπάτε αυτό που κάνετε. Αν δεν το έχετε βρει συνεχίστε να ψάχνετε. Μην επαναπαύεστε».

«Κάθε πρωί εδώ και 33 χρόνια κοιτάζω στον καθρέφτη και ρωτάω τον εαυτό μου: Αν η σημερινή ήταν η τελευταία μέρα της ζωής μου, θα ήθελα να κάνω αυτό που έχω σκοπό να κάνω σήμερα;» είπε σε άλλο κομμάτι της ομιλίας του ο Steve Jobs. Και συνέχισε: «Κάθε φορά που η απάντηση είναι ‘όχι’ για πάρα πολλές ημέρες στη σειρά, ξέρω ότι κάτι πρέπει να αλλάξω».

Σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του εξιστορούσε ιστορίες και έλεγε πραγματικά παραδείγματα από τη δική του ζωή, με σκοπό να εμπνεύσει τους νέους που τον παρακολουθούσαν. Δείτε στο βίντεο ολόκληρη την ομιλία του Steve Jobs, με ελληνικούς υπότιτλους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 18 =