αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜια οικονομική σύμβουλος εξηγεί: Πόσα χρήματα πρέπει να έχουμε πάντα «στην άκρη»

Μια οικονομική σύμβουλος εξηγεί: Πόσα χρήματα πρέπει να έχουμε πάντα «στην άκρη»

Πόσα χρήματα έχετε κρατήσει στην άκρη σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης; Στην εποχή μας, είναι πιθανό να μην έχετε αρκετά.

Όπως σημειώνει το CNBC, περίπου 6 στους 10 ενήλικες στις ΗΠΑ λένε ότι νιώθουν άβολα με το επίπεδο εξοικονόμησης που κάνουν για έκτακτη ανάγκη, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Bankrate.

Σε αυτό το μέτωπο, πολλοί ειδικοί στα χρήματα τείνουν να συμφωνούν με το κοινό. Οι οικονομικοί σύμβουλοι γενικά συνιστούν να έχετε «στην άκρη» τα έξοδα διαβίωσης τριών έως έξι μηνών. Περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς – το 56% – λένε ότι έχουν εξοικονομήσει «στην άκρη» λιγότερους από τρεις μήνες δαπανών, συμπεριλαμβανομένου του 27% που λέει ότι δεν έχει καθόλου χρήματα στην άκρη.

Αλλά όταν σκεφτείτε πώς μοιάζει στην πραγματικότητα η εξοικονόμηση δαπανών τριών μηνών, μπορεί να βάλετε τον πήχη πιο ψηλά από όσο πρέπει. Κοιτώντας τα τωρινά έξοδα σας.

Σε τελική ανάλυση, αν θέλετε να βάλετε στην άκρη χρήματα για να ζήσετε 3 μήνες, σε αυτό το μπάτζετ «έκτακτης ανάγκης» μάλλον δεν θα πρέπει να συμπεριλάβετε… τις εξόδους για ποτό ή τις αγορές ρούχων. Πράγματα δηλαδή στα οποια τώρα, πιθανότατα, ξοδεύετε χρήματα κάθε μήνα

«Όταν σχεδιάζετε ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης, είναι απαραίτητο να επιτύχετε μια ισορροπία μεταξύ φιλοδοξίας και πρακτικότητας», λέει η Alyson Basso, πιστοποιημένη οικονομική σύμβουλος της Hayden Wealth Management.

Ενώ τρεις έως έξι μήνες είναι ένας αξιόλογος στόχος, η εξοικονόμηση μπορεί να είναι τρομακτική, λέει. «Αυτό που μπορεί να το κάνει πιο εφικτό – και τελικά πιο χρήσιμο – είναι να σκεφτείτε να εξοικονομήσετε χρήματα για βασικά έξοδα για τρεις μήνες, αντί για το τρέχον κόστος του τρόπου ζωής σας», εξηγεί.

Αρα λοιπόν ναι, είναι χρήσιμο να έχεις στην άκρη ένα μπάτζετ για να ζήσεις για 3 μήνες, αν κάτι πάει στραβά. Αλλά σε αυτό το μπάτζετ δεν χρειάζεται να συμπεριλάβεις… περιττές δαπάνες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 19 =