αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜια Νορβηγική startup θα φτιάξει σπίτια από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό και χαμηλό κόστος

Μια Νορβηγική startup θα φτιάξει σπίτια από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό και χαμηλό κόστος

Ένα φιλόδοξο πλάνο έχει μια startup από την Νορβηγία. H Othalo θέλει να φτιάξει σπίτια από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό.

Σύμφωνα με την εταιρεία, από το 1950 έχουν παραχθεί παγκοσμίως πάνω από εννέα δισεκατομμύρια τόνοι πλαστικού, εκ των οποίων μόνο το 9% ανακυκλώνεται. Την ίδια ώρα ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι εκτιμάται ότι ζουν σε παραγκουπόλεις.

Η Othalo συνεργάζεται με το UN-Habitat, το πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη, για να παράσχει στεγαστικές λύσεις χαμηλού κόστους σε περιοχές του πλανήτη όπου τα δομικά υλικά είναι ακριβά ή σε ανεπάρκεια. Στο πλαίσιο αυτό έχει αναλάβει την κατασκευή τριών πρότυπων σπιτιών, που θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των στεγαστικών προβλημάτων στην Αφρική, συγκεκριμένα στην Κένυα, το Καμερούν και στη Σενεγάλη.

Η διαδικασία περιλαμβάνει τον τεμαχισμό πλαστικών απορριμμάτων και την ανάμιξή τους με άλλα υλικά. Τα τμήματα που παράγονται χρησιμοποιούνται για την ανέγερση σπιτιών 60 τ.μ. έως και τεσσάρων ορόφων. Για την κατασκευή κάθε οικίας χρειάζονται 8 τόνοι πλαστικών απορριμμάτων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της startup, οι ποσότητες πλαστικού που υπάρχουν στον πλανήτη επαρκούν για την κατασκευή τουλάχιστον ενός δισεκατομμυρίου οικιών. Η εταιρεία σχεδιάζει τη μαζική κατασκευή οικιών στις αρχές του 2022.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × one =