αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜια νέα… πόλη θα δημιουργηθεί στο Ελληνικό- Ολόκληρο το σχέδιο της Lamda Develpoment

Μια νέα… πόλη θα δημιουργηθεί στο Ελληνικό- Ολόκληρο το σχέδιο της Lamda Develpoment

Η διοίκηση της Lamda Development εκτιμά ότι για την αξιοποίηση του Ελληνικού, κατά τα επόμενα 25 έτη, θα απαιτηθούν συνολικές επενδύσεις ύψους 7 δισ. ευρώ.

Εξ αυτών για την πρώτη πενταετία η Lamda έχει δεσμευθεί να υλοποιήσει, η ίδια ή μέσω συνεργασιών/συμφωνιών με τρίτους επενδύσεις ύψους 1,5 δισ. Για τη χρονική περίοδο μετά τη λήξη της πρώτης πενταετίας και μέχρι τα 25 έτη, εκτιμά ότι θα απαιτηθούν ενδεικτικά κεφάλαια ύψους 5,5 δισ., για την υλοποίηση επενδύσεων που θα πραγματοποιηθούν μέσω σύναψης συνεργασιών/συμφωνιών με τρίτα μέρη.

Σημειώνεται ότι, λαμβανομένου υπόψη και του τιμήματος των 915 εκατ. ευρώ για την εξαγορά της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε., το σύνολο των κεφαλαίων που θα απαιτηθούν μέχρι την ολοκλήρωση της αξιοποίησης του Ακινήτου εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα €8 δισ. Με βάση τη σύμβαση, η εταιρία έχει δεσμευτεί να πραγματοποιήσει μέσω της Hellinikon Global Investors (με την ίδια την Εταιρία να παραμένει εγγυήτρια στη Σύμβαση) την Επενδυτική υποχρέωση ύψους 4,6 δισ., προσδιορίζοντας η ίδια τον σχεδιασμό της αξιοποίησης του ακινήτου στο πλαίσιο του Σ.Ο.Α. (σχέδιο ολοκληρωμένης ανάπτυξης). Το χρονοδιάγραμμα αξιοποίησης του ακινήτου εκτείνεται συνολικά σε 25 έτη και το σχέδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την κατασκευή περίπου 10.800 κατοικιών, κάποιες εκ των οποίων σε δύο ψηλά κτίρια ειδικής αρχιτεκτονικής σχεδίασης.

Ο σχεδιασμός προβλέπει επίσης περίπου 1.000 δωμάτια σε τρία ξενοδοχεία, πέραν του ξενοδοχείου του Ολοκληρωμένου Τουριστικού Συγκροτήματος με Καζίνο (IRC). Προβλέπεται, επίσης η κατασκευή δύο εμπορικών κέντρων ενώ θα κατασκευαστούν μουσεία, πολιτιστικά κέντρα, αθλητικές εγκαταστάσεις στα οποία περιλαμβάνεται ένα πολυδύναμο κέντρο πολλαπλών λειτουργιών και εκδηλώσεων με πύργο παρατήρησης που αποτελεί ψηλό κτίριο ειδικής αρχιτεκτονικής σχεδίασης, ένα ενυδρείο – ερευνητικό κέντρο και ένα ιατρικό κέντρο.

Στις λοιπές χρήσεις γραφείων και εμπορίου περιλαμβάνεται ένας πύργος γραφείων και λοιπών χρήσεων (μεικτής χρήσης) στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης που αποτελεί ψηλό κτίριο ειδικής αρχιτεκτονικής σχεδίασης.

Σημαντικό τμήμα του ακινήτου θα καλυφθεί από το Μητροπολιτικό Πάρκο Πρασίνου και Αναψυχής, κοινόχρηστους χώρους και λοιπά έργα υποδομής.

Πηγή: Καθημερινή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 4 =