αρχικηVIRALΜια μονοκατοικία στο Παλαιό Ψυχικό που μοιάζει βγαλμένη από ταινία (ΦΩΤΟ)

Μια μονοκατοικία στο Παλαιό Ψυχικό που μοιάζει βγαλμένη από ταινία (ΦΩΤΟ)

Εντυπωσιακή σε όγκο και πιστή στις φόρμες του σύγχρονου design, αυτή η ιδιωτική κατοικία στο Παλαιό Ψυχικό από το αρχιτεκτονικό γραφείο Katerina Karagianni Architects διαρθρώνεται σε 3 επίπεδα που συνολικά καταλαμβάνουν 630τ.μ.

Η αρχιτεκτονική της, μετεωρίζεται ανάμεσα στον αστικό χαρακτήρα της και την αισθητική προσέγγιση μιας πολυτελούς βίλας, προσφέροντας διαφορετικές εμπειρίες στους ιδιοκτήτες της. Ο εξωτερικός χώρος έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να προσφέρει μικρές καθημερινές αποδράσεις από τη ζωή της πόλης. Μια πισίνα 53τ.μ. καταλαμβάνει το μπροστινό μέρος της κατοικίας και είναι επενδεδυμένη με μάρμαρο Αλιβερίου. Τον υπαίθριο χώρο καλύπτει μια πέργκολα 58τ.μ. που προσφέρει σκίαση, ενώ επάλληλα μεταλλικά διάτρητα φύλλα δημιουργούν ένα προστατευτικό παραπέτασμα από τις γειτονικές κατοικίες. Με τη χρήση του κατάλληλου φωτισμού, επιτυγχάνεται η διακριτική σηματοδότηση των κινήσεων προς την κυρία είσοδο της κατοικίας.

Το εσωτερικό έχει σχεδιαστεί με απλές και καθαρές γραμμές. Η εναλλαγή των υλικών σηματοδοτεί και την αλλαγή των χρήσεων, οι οποίες είναι διακριτές χωρίς να παρεμβάλλεται φυσικό εμπόδιο. Υπάρχει έτσι η αντίληψη ενός ενιαίου χώρου που καταλαμβάνει όλο το μήκος και το πλάτος της κατοικίας, χωρίς όμως να υπάρχει αλληλοκάλυψη των διαφορετικών λειτουργιών. Στην κατοικία κυριαρχεί το λευκό, και η χρήση γκρι πλακών κερλίτη που αποτελεί επενδυτικό υλικό στην οροφή, στους τοίχους και στα σταθερά έπιπλα, ενώ υπογραμμίζεται η τεράστια επιφάνεια του τζακιού με τη χρήση μαρμάρου pietra grey σε 4 μεγάλα ενιαία κομμάτια.

Όπως αναφέρει η LIFO, ο χώρος της εισόδου έχει διπλό ύψος και μεταφέρει το φως από το υπερκείμενο skylight στο ισόγειο. Δημιουργείται έτσι ένα παιχνίδι φωτός από τα περιμετρικά ανοίγματα και το skylight που δίνει στην κύρια είσοδο μία αίσθηση ανάτασης και ύψους. Η σκάλα, αποτελεί πολύ σημαντικό κομμάτι της κατοικίας, καθώς αναλαμβάνει τη μεταφορά των υλικών στο πάνω επίπεδο και την αισθητική σύνδεση των ορόφων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + eighteen =