αρχικηVIRAL«Μια μικρή… Ιταλία στην Ελλάδα»: Το Ελληνικό νησί που εκθειάζει η Daily Mail

«Μια μικρή… Ιταλία στην Ελλάδα»: Το Ελληνικό νησί που εκθειάζει η Daily Mail

Το βλέμμα στραμμένο προς την Ελλάδα έχει η Daily Mail. Σε νέο άρθρο του το Βρετανικό μέσο κάνει αναφορά στην Σύρο. Χαρακτηρίζοντας την ως μια… μικρή Ιταλία στην Ελλάδα.

«Η Ερμούπολη είναι από τις ομορφότερες πόλεις στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν μικρά σοκάκια, ούτε ασβεστωμένα σπίτια, αντίθετα έχει μεγάλες πλατείες, υπέροχες εκκλησίες και αρχοντικά σε παστέλ χρώμα που μοιάζουν περισσότερο με ιταλικά από ότι ελληνικά», αναφέρει η Daily Mail.

«Η Ερμούπολη είναι η πρωτεύουσα της Σύρου, ένα νησί 22.000 κατοίκων στη μέση των Κυκλάδων και πολλοί το χρησιμοποιούν ως pit stop ανάμεσα στη Μύκονο και τον Πειραιά», συμπληρώνει.

Τα αρχοντικά σπίτια με το νεοκλασικό στιλ αλλά και οι χαρακτηριστικές εκκλησίες είναι αυτά που ξεχωρίζουν τη Σύρο σε σχέση με τα υπόλοιπα ελληνικά νησιά. Η κεντρική πλατεία, η πλατεία Μιαούλη, φιλοξενεί το δημαρχείο. Το Θέατρο Απόλλων λίγο πιο πέρα θεωρείται από πολλούς ως μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνο. Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου με τρούλο και κορινθιακές κολώνες, η μεσαιωνική πόλη της Άνω Σύρου, που βρίσκεται σε έναν απότομο λόφο με πανοραμική θέα στο λιμάνι κάνει τη Σύρο ιδιαίτερα αγαπητή σε Έλληνες και ξένους.

Και σίγουρα είναι ένας καλός προορισμός για φέτος το καλοκαίρι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + 15 =