αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜια μικρή εταιρία έχει κατοχυρώσει το όνομα Meta. «Δεν το δίνουμε με κάτω από 20 εκατ. δολάρια», λέει τώρα

Μια μικρή εταιρία έχει κατοχυρώσει το όνομα Meta. «Δεν το δίνουμε με κάτω από 20 εκατ. δολάρια», λέει τώρα

Ένα απρόσμενο σκηνικό έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομα Meta, το οποίο ανακοίνωσε ο Mark Zuckerberg πριν μερικές ημέρες. Όπως μεταδίδει ο Guardian, έρχεται τώρα μια μικρή εταιρία που πωλεί υπολογιστές, laptops και λογισμικό για gamers, και λέει ότι διαθέτει το ίδιο όνομα πριν το πράξει ο Όμιλος Facebook, και μάλιστα το έχει κατοχυρώσει! Είναι η Meta PCs.

Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο, η μικρή εταιρία πληροφορικής έχει κατοχυρώσει το σχετικό brandname από τον περασμένο Αύγουστο, λίγους μήνες μετά την ίδρυση της.

Όπως είναι λογικό, μέχρι τώρα δεν γνώριζε σχεδόν κανείς την συγκεκριμένη εταιρία, και όλα άλλαξαν… μέσα σε μια νύχτα. Όταν ο Zuckerberg ανακοίνωσε το νέο όνομα του Facebook.

Ο Zack Shutt, ένας από τους ιδρυτές της Meta PCs, είπε στον Guardian ότι η εταιρεία έκανε register τον Νοέμβριο του περασμένου έτους και η ομάδα τους δεν γνώριζε τα σχέδια του Facebook να χρησιμοποιήσει το “Meta”.

Και τώρα; Όπως λένε οι ιδρυτές της εταιρίας στον Guardian, δεν πρόκειται να πουλήσουν το όνομα για λιγότερο από 20 εκατομμύρια δολάρια εάν ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg, προσπαθήσει να αγοράσει το όνομα.

Το Facebook δεν απάντησε στο αίτημα του Guardian για κάποιο σχόλιο επί του θέματος. Αλλά κάποιος που συνδέεται με την εταιρεία είπε στο TMZ ότι δεν ανησυχούν πολύ και έχουν τα απαιτούμενα δικαιώματα για να αποκτήσουν το όνομα.

Όπως επισημαίνει μάλιστα ο Μαρκ Μακένα, καθηγητής στο πανεπιστήμιο UCLA, στο Λος Άντζελες, μπορεί να έχει κατοχυρώσει το όνομά της η Meta PCs, ωστόσο υπάρχουν παραθυράκια που μπορεί να επιτρέψουν στη Facebook να αποκτήσει το όνομα αυτό. Για παράδειγμα, μπορεί να καταθέσει αίτηση σε άλλη χώρα και να τη χρησιμοποιεί και για εγχώρια χρήση, πράγμα που κάνουν αρκετές μεγάλες εταιρείες.

«Αναζητούν κάποια μικρή χώρα που δεν έχει ολοκληρωμένο σύστημα ανίχνευσης και καταθέτουν εκεί αίτηση», δήλωσε ο καθηγητής Μακένα στον Guardian: «Έτσι μπορούν να είναι έτοιμοι ταχύτερα».

Η Meta PCs είναι μια μικρή εταιρεία, με μόλις 25 υπαλλήλους, και θα είναι αρκετά δύσκολο να τα βάλει με τον γίγαντα Facebook. Υπόσχεται πάντως να παίξει σκληρό πόκερ στις διαπραγματεύσεις…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 1 =