αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜια μελέτη 10 ετών παραθέτει τις 4 συνήθειες που εφαρμόζουν οι πιο «τυχεροί άνθρωποι»

Μια μελέτη 10 ετών παραθέτει τις 4 συνήθειες που εφαρμόζουν οι πιο «τυχεροί άνθρωποι»

Συχνά ακούμε ότι κάποιος/α που έφτασε σε μια μεγάλη επιτυχία «ήταν τυχερός». Η τύχη εξ ορισμού βασίζεται στις πιθανότητες. Αλλά σύμφωνα με τον Richard Wiseman, καθηγητή ψυχολογίας και συγγραφέα του βιβλίου «The Luck Factor», οι πράξεις και η στάση μας μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητες να σταθούμε πραγματικά τυχεροί.

Στη 10ετη μελέτη του, μίλησε με 400 ανθρώπους που αυτοπροσδιορίζονταν ως «τυχεροί» ή ως «άτυχοι» και διαπίστωσε ότι όσοι είχαν συνεχώς καλή τύχη, επαγγελματικά και προσωπικά, αντιδρούσαν στις καταστάσεις με παρόμοιους τρόπους.

Ακολουθούν τα 4 κοινά χαρακτηριστικά που βρήκε ότι μοιράζονται οι τυχεροί άνθρωποι, όπως τα παραθέτει το CNBC: 

1. Είναι ευέλικτοι και αρπάζουν τις ευκαιρίες

Οι τυχεροί άνθρωποι είναι ευέλικτοι για να πετύχουν αυτό που θέλουν. Αυτό το είδος ευελιξίας τους βάζει σε καταστάσεις όπου είναι πιο πιθανό να συναντήσουν νέους ανθρώπους και να δικτυωθούν, σύμφωνα με την έρευνα του Richard Wiseman.

«Είναι εύκολο για τους ανθρώπους να εξαντλήσουν τις ευκαιρίες στη ζωή τους. Συνεχίζουν να μιλούν με τους ίδιους ανθρώπους με τον ίδιο τρόπο. Συνεχίζουν να ακολουθούν την ίδια διαδρομή από και προς τη δουλειά. Συνεχίζουν να πηγαίνουν στα ίδια μέρη για διακοπές», γράφει στη μελέτη.

«Αλλά οι νέες ή ακόμα και οι τυχαίες εμπειρίες δημιουργούν τη δυνατότητα για νέες ευκαιρίες».

2. Ακούνε τη διαίσθησή τους

Τα τεστ προσωπικότητας αποκάλυψαν ότι οι άτυχοι άνθρωποι είναι γενικά πιο αγχωμένοι και στρεσαρισμένοι, διαπίστωσε ο Richard Wiseman. Αυτό το άγχος μπορεί να οδηγήσει σε αναποφασιστικότητα.

Οι τυχεροί άνθρωποι, από την άλλη πλευρά, παίρνουν συχνά γρήγορες αποφάσεις ακούγοντας τη διαίσθησή τους. Εμπιστευόμενοι το ένστικτό τους, είναι πιο πιθανό να αναλάβουν δράση και να εκτεθούν σε νέες ευκαιρίες.

3. Είναι αισιόδοξοι

Στην έρευνα του Richard Wiseman, οι τυχεροί άνθρωποι συχνά έβρισκαν κάτι θετικό σε μια «άτυχη» περίσταση.

Σε ένα πείραμα, τους ζήτησε να φανταστούν ένα σενάριο όπου περιμένουν σε μια τράπεζα όταν «ένας ένοπλος ληστής μπαίνει μέσα, ρίχνει έναν πυροβολισμό και η σφαίρα τους χτυπάει στο χέρι».

Είναι αυτό το γεγονός τυχερό ή άτυχο;

«Οι άτυχοι άνθρωποι έτειναν να λένε ότι αυτό θα ήταν εξαιρετική ατυχία και ότι θα ήταν απλώς κακή τους τύχη να βρίσκονται στην τράπεζα κατά τη διάρκεια της ληστείας», γράφει.

«Αντιθέτως, οι τυχεροί άνθρωποι θεωρούσαν το σενάριο ως τύχη και συχνά σχολίαζαν αυθόρμητα πώς η κατάσταση θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερη. Όπως σχολίασε ένας τυχερός συμμετέχων: “Είναι τύχη γιατί θα μπορούσε να σε είχαν πυροβολήσει στο κεφάλι. Επίσης, θα μπορούσες να πουλήσεις την ιστορία σου στις εφημερίδες και να βγάλεις κάποια χρήματα”».

4. Είναι ανθεκτικοί

Οι τυχεροί άνθρωποι ανακάμπτουν ακόμα και όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλουν. «Έχουν την τάση να φαντάζονται αυθόρμητα πώς η κακοτυχία που αντιμετωπίζουν θα μπορούσε να είναι χειρότερη και, με αυτόν τον τρόπο, αισθάνονται πολύ καλύτερα για τον εαυτό τους και τη ζωή τους», σύμφωνα με τον Richard Wiseman. «Αυτό, με τη σειρά του, βοηθά να διατηρούν τις προσδοκίες τους για το μέλλον υψηλές και αυξάνει την πιθανότητα να συνεχίσουν να ζουν μια τυχερή ζωή», τονίζει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως είναι να ζεις και να δουλεύεις στην Ισπανία: Το συζητήσαμε με έναν Έλληνα που είναι εκεί

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 17 =