αρχικηVIRALΜια «μαγική» ιδέα: Η πρώην βιβλιοδέτης που μετέτρεψε ένα δέντρο σε μίνι βιβλιοθήκη για τη γειτονιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια «μαγική» ιδέα: Η πρώην βιβλιοδέτης που μετέτρεψε ένα δέντρο σε μίνι βιβλιοθήκη για τη γειτονιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι καλές ιδέες μπορούν να προκύψουν παντού. Σε οποιαδήποτε χώρα, σε οποιαδήποτε γειτονιά. Κάπως έτσι σκέφτηκε μάλλον η Sharalee Armitage Howard, βιβλιοθηκάριος, καλλιτέχνης και πρώην βιβλιοδέτης. Και αποφάσισε ότι ο κορμός μιας λεύκας 110 ετών θα αποτελούσε το τέλειο σκηνικό για μια «Μικρή Βιβλιοθήκη» για την γειτονιά της. Δωρεάν για όλους.

Όπως θα δεις στο παρακάτω βίντεο, το έκανε πραγματικότητα. Διαμόρφωσε κατάλληλα το δέντρο, ώστε να λειτουργεί σαν βιβλιοθήκη. Χρειάστηκε βέβαια να κόψει τον κορμό του δέντρου. Με την ίδια να εξηγεί: «Κάποιος που είναι πρόθυμος να ξοδέψει τόσο χρόνο για να δώσει νέα ζωή σε ένα κούτσουρο δεν θα έκοβε ποτέ ένα υγιές δέντρο». Και συμπληρώνει: «Για χρόνια έπεφταν κλαδιά στο πεζοδρόμιο και το δρόμο ακόμη και όταν δεν φυσούσε. Ανησυχούσαμε μήπως τραυματιστεί κάποιος. Τελικά ένα κλαδί έπεσε στο αυτοκίνητο του γιου μας. Η μέση διάρκεια ζωής μιας λεύκας είναι 40-50 χρόνια. Έζησε ήδη το διπλάσιο».

Αφού σκάλισαν τον κορμό και έφτιαξαν στέγη, επένδυσαν το εσωτερικό και το εξωτερικό με φωτισμό για μια πραγματικά παραμυθένια εμφάνιση, δημιουργώντας μία από τις ωραιότερες βιβλιοθήκες που έχουμε δει ποτέ.

The Little Free (Tree) Library

This is an awesome project. A Coeur d'Alene artist found a unique way to repurpose an old and decaying tree in her front yard. She's turned the tree's stump into a Little Free Library. It's a free book exchange designed to encourage reading. A Facebook post from the woman has since been shared close to 30,000 times!https://www.krem.com/mobile/article/news/local/kootenai-county/artist-turns-100-year-old-tree-in-coeur-dalene-into-little-library/293-3fa730c4-2ccf-4771-bed9-0176fb334083

Gepostet von Taylor Viydo am Dienstag, 18. Dezember 2018

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + three =