αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜια «μάχη» επί ελληνικού εδάφους έχει ανάψει ανάμεσα σε Burger King και McDonald’s

Μια «μάχη» επί ελληνικού εδάφους έχει ανάψει ανάμεσα σε Burger King και McDonald’s

H αποχώρηση από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας δεν φαίνεται να πτοεί την Premier Capital, η οποία εμφανίζεται αποφασισμένη να συνεχίσει τα σχέδια ανάπτυξης των McDonald’s στην ελληνική αγορά. Σύμφωνα με τον Victor Tedesco, τον επικεφαλής της εταιρείας που έχει τα δικαιώματα της αμερικάνικης αλυσίδας γρήγορου φαγητού στην Ελλάδα, έχει δρομολογηθεί ήδη η λειτουργία εννέα νέων εστιατορίων McDonald’s μέσα στην επόμενη τριετία, τα οποία θα δημιουργήσουν 250 νέες θέσεις εργασίας. Μάλιστα, μέχρι το τέλος του 2018 σχεδιάζεται να ανοίξουν δύο νέα Drive Thru εστιατόρια, ένα στη Λάρισα και ένα στην Αθήνα, στη λεωφόρο Μεσογείων.

«Σκοπός μας είναι να διευρύνουμε την παρουσία και το μερίδιο αγοράς μας, έτσι αναζητάμε συνεχώς τα κατάλληλα σημεία για να λειτουργήσουμε εστιατόρια McDonald’s που θα είναι εύκολα προσβάσιμα για τους πελάτες μας», επισημαίνει ο κ. Tedesco.

Παράλληλα με την επέκταση του δικτύου των καταστημάτων, η εταιρεία σκοπεύει να εμπλουτίσει την εμπειρία που προσφέρει στους πελάτες της, προσθέτοντας υπηρεσίες όπως η εξυπηρέτηση στο τραπέζι (table service), βελτιωμένα kiosk αυτόματων παραγγελιών καθώς αι ανανεωμένα και σύγχρονα μενού.

Συνολικά, η εταιρεία πρόκειται να επενδύσει περίπου 12 εκατ. ευρώ. Κεφάλαια, τα οποία θα προστεθούν στα 13,5 εκατ. ευρώ που έχει επενδύσει ήδη στην Ελλάδα από το 2011, όταν ανέλαβε το Developmental License της McDonald’s για την χώρα μας.

Όσον αφορά στον τερματισμό λειτουργίας του εστιατορίου McDonald’s στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ύστερα από 17 χρόνια, ο κ. Tedesco διευκρινίζει πως η Premier Capital συμμετείχε στον πρόσφατο διαγωνισμό για την εκ νέου μίσθωση του χώρου, αλλά η προσφορά της δεν ήταν επιτυχής. Και υπογραμμίζει πως η εξέλιξη αυτή δεν επηρεάζει την παρουσία της εταιρείας στην χώρα μας.

Νικητής στον σχετικό διαγωνισμό για την εκμίσθωση του χώρου αναδείχθηκε η SSP, η οποία ετοιμάζεται να λειτουργήσει κατάστημα Burger King.

Θα είναι το δεύτερο κατάστημα Burger King που θα ανοίξει η εταιρεία στην χώρα μας, μετά από αυτό που άνοιξε το περασμένο καλοκαίρι στο αεροδρόμιο της Ρόδου. Υπενθυμίζεται πως η SSP έχει τα δικαιώματα ανάπτυξης των Burger King στις λεγόμενες «κλειστές αγορές»(αεροδρόμια, σταθμοί τρένων, κα.)

Η πορεία των McDonald’s μετά την ανάληψη των ηνίων από την Premier Capital είναι διαρκώς ανοδική. Το 2017, οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα 29 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 16% ενώ τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 524.000 ευρώ. Ανάλογη εκτιμάται ότι θα είναι η εικόνα τη φετινή χρονιά, όπου οι πωλήσεις αναμένεται να «κλείσουν» με διψήφιο ποσοστό ανόδου – για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Η Premier Capital plc ανήκει στον Μαλτέζο επιχειρηματία Victor Tedesco και διαχειρίζεται τα εστιατόρια McDonald’s σε έξι χώρες (Ελλάδα, Εσθονία, Λετονία Λιθουανία, Μάλτα και Ρουμανία).

Πηγή: Mononews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 3 =