αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜια λίστα με αυτά που έχεις καταφέρει, είναι καλύτερη από μια to-do list (και σε κάνει πιο χαρούμενο)

Μια λίστα με αυτά που έχεις καταφέρει, είναι καλύτερη από μια to-do list (και σε κάνει πιο χαρούμενο)

λίγο πριν πάνε ταξίδι, σημειώνουν εμμονικά σχεδόν κάθε πιθανό κι απίθανο μνημείο, μαγαζί, αξιοθέατο, μουσείο στην “to do” λίστα τους. Μάλιστα αρκετοί εκεί έξω (και δεν εξαιρώ τον εαυτό μου) διατηρούν μια τέτοια λίστα όχι μόνο για τις διακοπές αλλά και στην καθημερινότητά τους.

Δεν είναι κακό. Τουλάχιστον όχι απαραίτητα. Μάλλον για καλό το κάνουμε οι περισσότεροι. Τελικά όμως είναι αγχωτικό συνήθως -εκτός κι αν είσαι από εκείνους του Hernest Hemingway τύπους που δεν ιδρώνει το αυτί τους και ξαποσταίνουν μόνο λίγο καιρό πριν τραβήξουν ξανά προς τη δόξα.

Ξέρεις όμως κάτι; Ίσως υπάρχει μια διαφορετική λίστα που μπορεί να σε βοηθήσει περισσότερο.

Πάρ’ το αλλιώς και δες τη ζωή θετικά

Οι Αγγλοσάξονες έχουν μια έκφραση που λέει “been there, done that”. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με αυτό. Με εκείνα τα πράγματα που έχεις καταφέρει και μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις καλά με τον εαυτό σου. Προφανώς για τον καθένα είναι διαφορετικά, όλοι έχουμε όμως κάποια.

Για άλλον είναι μια δημοσίευση σε ένα μεγάλο περιοδικό, για άλλον μια προαγωγή που ήρθε σε μικρή ηλικία, για κάποιον τρίτο ένα ταξίδι που ήθελε να κάνει σε όλη του τη ζωή και τελικά κάποια στιγμή τα κατάφερε. Ακόμα και πιο απλά πράγματα μπορούν να σε κάνουν περήφανο ή χαρούμενο: η οργάνωση ενός επιτυχημένου bachelor για τον κολλητό σου, ένας πολύ δυνατός λογαριασμός στο Instagram και τα λοιπά και τα λοιπά, κι εν πάση περιπτώσει είναι πάρα πολλά.

Αυτά φρόντισε να καταγράψεις και να συνεχίσεις να καταγράφεις. Ο λόγος; Η λέξη κλειδί είναι η «ευγνωμοσύνη». Αυτό νιώθεις για τον εαυτό σου (αλλά και για το σύμπαν) όταν έχεις καταφέρει κάτι. Άλλωστε, όπως αποδεικνύει και μια έρευνα του 2015 στο The Journal of Positive Psychology, η «ευγνωμοσύνη» είναι μια αίσθηση που βελτιώνει την ποιότητα της ζωής μας σε κάθε επίπεδο.

Κι όλα αυτά γιατί ζούμε σε έναν τρομερά αγχωτικό κόσμο. Έτσι καλύτερα είναι να βρίσκουμε τρόπους που θα μας αγχώνουν λιγότερο (λίστες στη συγκεκριμένη περίπτωση) παρά να φορτώνουν τους εαυτούς μας και με άλλα “to do”! Φτάνει, αρκετά έχουμε.

Πηγή: Askmen.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + seven =