αρχικηVIRALΜια ερευνήτρια εξηγεί: Το μυστικό για έναν καλό ύπνο; Να κρυώνεις

Μια ερευνήτρια εξηγεί: Το μυστικό για έναν καλό ύπνο; Να κρυώνεις

Όλοι μας έχει τύχει να πέσουμε στο κρεββάτι και να δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε. Με την ώρα να περνά αλλά εμείς να στριφογυρίζουμε… χωρίς να μας παίρνει ο ύπνος. Ειδικά τώρα που οι θερμοκρασίες είναι αυξημένες.

Και τι μπορεί να μας βοηθήσει; Ίσως το κρύο. Σύμφωνα με την Whitney Roban, διδάκτωρ πανεπιστημίου και μέλος του American Sleep Association, «χρειαζόμαστε μελατονίνη για να νιώσουμε νυσταγμένοι. Ένα δροσερό δωμάτιο θα βοηθήσει την θερμοκρασία του σώματός μας να πέσει πολύ πιο γρήγορα, με αποτέλεσμα η παραγωγή μελατονίνης να γίνει πιο γρήγορα».

Τι ακριβώς εννοούμε όμως όταν λέμε «δροσερό» δωμάτιο; Σύμφωνα με την Rodan, η ιδανική θερμοκρασία είναι 15- 20 °C, έτσι ώστε όχι μόνο να εξασφαλίσεις την δημιουργία μελατονίνης αλλά να σιγουρευτείς πως θα περάσεις από όλα τα στάδια του ποιοτικού ύπνου μέχρι να κοιμηθείς βαθιά. Κρατώντας λοιπόν τον χώρο σου σε μία δροσερή θερμοκρασία όχι μόνο βοηθάει με τον χρόνο που χρειάζεσαι για να αποκοιμηθείς αλλά και το πόσο βαθύς θα είναι ο ύπνος σου, έτσι ώστε να ξυπνήσεις ξεκούραστος και αναζωογονημένος.

Το τρικ που μπορεί να σε βοηθήσει

Σε προηγούμενο άρθρο μας γράφαμε για ένα απλό τρικ που μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς πιο εύκολα τις ημέρες του καλοκαιριού.

Θα έχετε παρατηρήσει ότι οι άνθρωποι που ζουν στην έρημο προστατεύουν τον σβέρκο τους απ’ τον ήλιο καλύπτοντάς τον με ύφασμα. Υπάρχει λόγος για αυτό. Το πάνω μέρος του σβέρκου είναι κοντά στο κέντρο ρύθμισης της θερμοκρασίας του οργανισμού. Το σύστημα που λειτουργεί σαν θερμοστάτης βρίσκεται κοντά.

Κι όμως, αυτό μπορεί να σου φανεί χρήσιμο και τώρα με τον καύσωνα, έτσι ώστε να κοιμηθείς ευκολότερα.

Το κρύο ευνοεί τον ύπνο. Αν έχετε δυσκολία στο να κοιμηθείτε, ακουμπήστε στον σβέρκο σας ένα νωπό ύφασμα που είχατε βάλει στην κατάψυξη κατά τη διάρκεια της μέρας. Αυτή η αίσθηση δροσιάς είναι πολύ πιθανό να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πολύ πιο εύκολα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + 3 =