αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜια ενδιαφέρουσα άποψη: Γιατί πρέπει να ξεκινάς ένα business project μόνο αν έχεις μια πρωινή δουλειά

Μια ενδιαφέρουσα άποψη: Γιατί πρέπει να ξεκινάς ένα business project μόνο αν έχεις μια πρωινή δουλειά

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν μια καλή business ιδέα στο μυαλό τους. Αλλά όταν τους ρωτάς γιατί δεν ξεκινούν να την κάνουν πράξη, σου απαντούν ότι δεν έχουν τα χρήματα για να την στηρίξουν. Είναι μια από τις πιο κλισέ δικαιολογίες που ακούμε και στην Ελλάδα. Δεν είναι λάθος. Είναι δύσκολο για κάποιον να αφήσει την κανονική δουλειά του και μέσα… σε μια νύχτα να μπει full time στο νέο project του. Δεν είναι εύκολο να καλύψεις ούτε τις οικονομικές ανάγκες του project σου έτσι, αλλά ούτε και τις δικές σου ανάγκες.

Και τι μπορείς να κάνεις; Να ξεκινήσεις, κρατώντας παράλληλα την πρωινή δουλειά σου. Σε αυτό το μοντέλο εστιάζει σε άρθρο του το Entrepreneur.com. Σημειώνοντας ότι πολλές μεγάλες εταιρίες ξεκίνησαν έτσι. Όπως π.χ. το Instagram. Για το οποίο οι δύο ιδρυτές του, Kevin Systrom και Mike Krieger, χρειάστηκε να εργαστούν βράδια και Σαββατοκύριακα.

Με αυτόν τον τρόπο δεν θα χρειαστεί πιθανότατα να πάρεις κάποιο δάνειο για να στηρίξεις το νέο project σου. Θα το κάνεις με τον μισθό που έχεις από την κανονική δουλειά σου. Ενώ παράλληλα δεν θα χρειαστεί να… τρέξεις σε επενδυτές για να σου δώσουν χρήματα από τον πρώτο καιρό. Έτσι θα έχεις το 100% της εταιρίας στα χέρια σου, και θα μπορείς να το διαχειριστείς με καλύτερα δεδομένα στη συνέχεια.

Ενώ φυσικά θα έχεις μια σταθερή ροή εισοδήματος, που θα σου κάνει γενικότερα την ζωή πιο εύκολη. Και αν τελικά τα πράγματα δεν πάνε καλά με τη νέα σου προσπάθεια, θα συνεχίσεις κανονικά στην δουλειά που ήδη είχες.

Όσο για το πως πρέπει να κινηθείς με το νέο σου project; Το αμερικανικό site παραθέτει μερικά απλά tips: Ασχολήσου με κάτι που είσια παθιασμένος. Κάνε ένα βήμα προς τα εμπρός κάθε φορά. Συνέχιζε να δουλεύεις σκληρά στην πρωινή δουλειά σου. Δες τι κάνουν οι experts στο πεδίο σου και πάρε χρήσιμα μαθήματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − 15 =