αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΜια Ελληνική πλατφόρμα σε βοηθά να συγκρίνεις τις τιμές των courier και να διαλέξεις αυτή που σε συμφέρει

Μια Ελληνική πλατφόρμα σε βοηθά να συγκρίνεις τις τιμές των courier και να διαλέξεις αυτή που σε συμφέρει

Οι εταιρίες courier έχουν γίνει… πιο απαραίτητες από ποτέ, μέσα στα lockdowns. Τι θα έλεγες τώρα αν μπορούσες να συγκρίνεις τις τιμές τους με μερικά κλικ, και να διαλέξεις την εταιρία που θες για να στείλεις ένα δικό σου πακέτο σου; Αυτό κάνει η Ελληνική πλατφόρμα weship.gr. Η οποία ουσιαστικά λειτουργεί ως ένα «skyscanner για courier».

Ο συνιδρυτής της πλατφόρμας Γιώργος Ζαχαρτζής μιλά στο It’s Possible για το πως προέκυψε η ιδέα, περιγράφει το πως ακριβώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις την πλατφόρμα, ενώ παραθέτει και τα μελλοντικά σχέδια.

Ξεκινήσατε το project σας μέσα στο lockdown. Δεν σας πτόησε αυτό το δυσμενές και απρόβλεπτο περιβάλλον;

Το weship.gr ξεκίνησε ώς ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε καιρό. Έχοντας ξεκινήσει στο παρελθόν το deliverback.com, υπηρεσία που βοηθάει τα ξενοδοχεία και τους επισκέπτες τους να πάρουν πίσω τα ξεχασμένα αντικείμενά τους εύκολα και γρήγορα, αντιληφθήκαμε οτι δεν υπήρχε πλατφόρμα στην αγορά, η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να συγκρίνει κάποιος τιμές και να βρει τον καλύτερο τρόπο για να στείλει ένα δέμα από το σημείο Α στο σημείο Β.

Ετσι πολλοί φίλοι μας, μας ρωτούσαν ποιά είναι η πιο φθηνή επιλογή για να στείλουν δέματα εντός ή εκτός Ελλάδος και αν μπορούμε να τους βάλουμε μια παραγγελια στο σύστημά μας. Οπότε ετσι αποφασισαμε οτι ειδικά μέσα στο lockdown θα υπάρξει η ανάγκη να συγκρίνει κάποιος τιμές και να βρεί τον καλύτερο τρόπο να στείλει ένα δώρο, ένα δέμα, φαγητά, φάρμακα ή οτιδήποτε άλλο επιθυμεί!

Οποτε, οπως πολυ καλά όλοι γνωρίζουμε, καταστάσεις οπως το lockdown δημιουργούν ευκαιρίες για καινοτόμα προϊόντα και για λύσεις τεχνολογίας που κάνουν τη ζωή μας καλύτερη.

Πως προέκυψε η ιδέα για την πλατφόρμα σας;

Η ιδέα προέκυψε οταν εντος μιας εβδομάδας δεχτήκαμε αρκετά τηλέφωνα από φίλους μας, που μας ρωτούσαν πώς μπορούν να στείλουν ένα δέμα, ποιά είναι η φθηνότερη εταιρεία και πόσες ημέρες θα χρειαστούν για κάθε αποστολή (δεδομένου οτι γνωρίζαμε τον χώρο καλά από το deliverback.com, startup την οποία ξεκινήσαμε στο παρελθόν). Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το weship.gr προκειμένου να λύσουμε το πρόβλημα τόσο το δικό μας όσο και των φίλων μας, που ήθελαν να μάθουν ποια είναι η καλύτερη επιλογή για να στείλουν ένα δέμα.

Με απλά λόγια τι κάνει η πλατφόρμα σας;

Η πλατφόρμα μας δουλεύει με τον ίδιο τρόπο όπως άλλες πλατφόρμες σύγκρισης τιμών (για παράδειγμα το skyscanner).

Μέσα από μερικά απλά βήματα οποιοσδήποτε μπορεί να στείλει ένα δέμα από το σπίτι του, κάνοντας ουσιαστικά τα παρακάτω βήματα

  1. Επιλέγει τη διευθυνση παραλαβής και προορισμου του δέματος (Απο και Προς)
  2. Επιλέγει τις διαστάσεις και το βάρος του πακέτου του
  3. Συγκρίνει τιμές και φιλτράρει για να βρεί αυτό που του ταιριάζει
  4. Τέλος συμπληρώνει τα στοιχεία του και πληρώνει

Αφού λοιπόν γίνουν τα παραπάνω, ουσιαστικά μια απο τις συνεργαζόμενες μεταφορικές εταιρείες του weship, θα αναλάβει να έρθει στην διεύθυνση παραλαβής και θα πάρει το δέμα για να το στείλει στον τελικό προορισμό που έχει επιλέξει ο χρήστης!

Βλέπουμε μεγάλες εταιρίες courier να δέχονται πίεση αυτή την περίοδο και να είναι στα όρια της κατάρρευσης. Κάποιος θα σκεφτεί: Εσείς έχετε προετοιμαστεί για έναν ενδεχόμενο μεγάλο όγκο χρηστών ή υπάρχει πιθανότητα να καταρρεύσετε;

Ναι έχουμε προετοιμαστεί για μεγάλο όγκο χρηστών. Το πολύ θετικό με την πλατφόρμα μας είναι ότι μπορούμε να διαχειριστούμε τέτοιες περιπτώσεις κάνοντας αυτό που λεμε “load balancing” δηλαδή μπορούμε να επηρεάζουμε τις τιμές των αποστολών προκειμενου να μοιράσουμε το φορτίο και να μην δημιουργούμε αυξημένο φορτίο σε μια απο τις εταιρείες που συνεργαζόμαστε.

To weship.gr συνδέεται με πολλές διαφορετικές εταιρείες κουριερ και μεταφορών οπότε στην περίπτωση τη δική μας, υπάρχει μια ευελιξία στον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να στείλουμε κάτι. Μπορούμε δηλαδή να δούμε το weship σαν μια ομπρέλα που είναι πάνω από τις εταιρείες αυτές και βοηθάει τοσο ιδιώτες οσο και επιχειρήσεις να βρουν τον καλύτερο τρόπο να στείλουν κάτι. Έτσι αν παρατηρήσουμε ότι υπάρχουν αρκετές καθυστερήσεις λόγω φόρτου σε μια απο τις συνεργαζόμενες εταιρείες, μπορούμε να κάνουμε εύκολα από το σύστημά μας ανάθεση της παραγγελίας σε κάποια άλλη μεταφορική εταιρεία. Μπορούμε δηλαδή να μοιράζουμε το φορτίο έξυπνα για να μην υπάρχουν προβλήματα. Το πιο σημαντικό άλλωστε είναι ο πελάτης να λάβει ή να στείλει το του δέμα χωρίς καθυστερήσεις.

Ξεκινήσατε το project σας με δικά σας χρήματα ή λάβατε κάποια εξωτερική χρηματοδότηση; Και ποια είναι τα γενικότερα πλάνα σας σε αυτό το κομμάτι

Ξεκινήσαμε το project με κάποια πολύ μικρή χρηματοδότηση από angel investors. Στο μέλλον σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε κάποιο μεγαλύτερο γύρο χρηματοδότησης, προκειμένου να μεγαλώσουμε την ομάδα μας και να επεκταθούμε σε περισσότερες χώρες.

Το project σας είναι πολύ καινούργιο. Ποια είναι τα επόμενα βήματα και στόχοι από εδώ και στο εξής;

Τo weship.gr αναπτύσσεται καθημερινά. Λαμβάνουμε εκατοντάδες μηνύματα και feedback οπότε το πρώτο βήμα είναι να μαζέψουμε αυτο το feedback και να αξιολογήσουμε ποιά είναι τα πιο σημαντικά features που μας ζητάνε οι χρήστες.

Στο μέλλον βλέπουμε επέκταση σε άλλες κατηγορίες χρηστών καθώς και σε άλλες χώρες. Τέλος έχουμε μια μεγάλη λίστα από νέες υπηρεσίες που θα αναπτύξουμε με σκοπό να διευκολύνουμε τους χρήστες μας ακόμα περισσότερο στο να συγκρίνουν και να επιλέξουν τιμές για τις αποστολές τους!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − one =