αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΜια Ελληνική πλατφόρμα για να βρεις οποιοδήποτε επαγγελματία. Και να σου κάνει την δουλειά που θες

Μια Ελληνική πλατφόρμα για να βρεις οποιοδήποτε επαγγελματία. Και να σου κάνει την δουλειά που θες

Γνωρίστηκαν στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Kαι μετά από τους απαραίτητους πειραματισμούς και δοκιμές, έχουν πλέον στα χέρια τους το δικό τους project. Η πλατφόρμα Do it for me ξεκίνησε από τον Βόλο και κάνει το εξής: Συνδέει αυτούς που αναζητούν μια υπηρεσία, με τους επαγγελματίες που μπορούν να παρέχουν την υπηρεσία. Και έτσι γίνεται άμεσα η «σύνδεση».

Ο ιδρυτής και CEO της πλατφόρμας, Luigi Γουλιανός, μιλά στο It’s Possible για το πως προέκυψε η ιδέα, πως τους αντιμετώπισαν οι πρώτοι επαγγελματίες που προσέγγισαν, αλλά και ποια είναι τα μελλοντικά πλάνα της ομάδας.

Πως προέκυψε η ιδέα για την πλατφόρμα σας;

Η Αρχική ιδέα της Doitforme.eu ή της Doit όπως μας αρέσει να την λέμε μεταξύ μας διαφέρει πολύ απο την σημερινή μορφή που έχει η πλατφόρμα! Όλα ξεκίνησαν πρίν περίπου 3,5 χρόνια όταν η απαιτητική σε υποχρεώσεις καθημερινότητα μαζί με τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι να βρουν εργασία μολονότι έχουν τις ικανότητες και γνώσεις μας οδήγησε στη δημιουργία ενός sharing economy marketplace υπηρεσιών.

Μπορούσε οποιοσδήποτε να δημιουργήσει ένα προφίλ και να ζητήσει απο οποιονδήποτε  να του φέρει εις πέρας απο μία μικρουπηρεσία όπως το να του βγάλει βόλτα τον σκύλο μέχρι και πιο πολύπλοκες επαγγελματικές υπηρεσίες.

Γρήγορα αντιληφθήκαμε ότι ήταν σχεδόν αδύνατο να σταθεί ένα τέτοιου είδους marketplace στην χώρα μας. Υπήρχαν διάφορα νομικά και φορολογικά ζητήματα που προέκυπταν για τους χρήστες μας και ήταν πολύ… μα πολύ δύσκολο να μεγαλώσουμε σε αριθμό χρηστών με ένα τοσο Broad κοινό.

Όλα τα προηγούμενα προβλήματα, ευτυχώς μας έκαναν πιο δυνατούς και μας βοήθησαν να ανακαλύψουμε ένα τεράστιο κενό στην εγχώρια αγορά! Κανένας δεν είχε ασχοληθεί σοβαρά και με αξιοπρέπεια με τη διαφήμιση των μικρομεσαίων ελεύθερων επαγγελματιών του κλάδου της υπηρεσίας! Έτσι άμεσα κάναμε Pivot στην σημερινή έκδοση.  Επομένως, η www.doitforme.eu πλέον αποτελεί ένα διαδικτυακό marketplace υπηρεσιών στο οποίο έρχονται σε επαφή αναζητητές υπηρεσιών με τους αντίστοιχους επαγγελματίες που είναι σε θέση να τις υλοποιήσουν.

Με απλά λόγια πως μπορεί κάποιος χρήστης να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα σας;

Η διαδικασία είναι πολύ απλή για κάποιον που ψάχνει υπηρεσίες!

Μπαίνει στην www.doitforme.eu, πληκτρολογεί στην αναζήτηση την υπηρεσία που χρειάζεται, εισάγει την ακριβή του διεύθυνση και βλέπει απο τον κοντινότερο μέχρι τον πιο μακρινό στην περιοχή όλους τους επαγγελματίες που μπορούν να του φέρουν εις πέρας την υπηρεσία που ζήτησε!

Οι αναζητητές υπηρεσιών καταλήγουν στη σελίδα μας μέσα από 3 διαφορετικά κανάλια. Το πρώτο είναι απευθείας από την σελίδα μας, το δεύτερο είναι από τις αναζητήσεις σε διάφορες μηχανές αναζήτησης και το τρίτο είναι απευθείας μέσα από το Μessenger με την ολοκαίνουργια υπηρεσία που λανσάραμε του Ψηφιακού Βοηθού του “Proκόπη” που σε βοηθάει να βρεις άμεσα αυτό που ψάχνεις! Το μόνο που έχει να κάνει κάποιος είναι να πληκτρολογήσει στην αναζήτηση του Messenger ψάχνω επαγγελματία!

Από την άλλη πλευρά, ο επαγγελματίας δημιουργεί έναν λογαριασμό, συμπληρώνει το προφίλ του εισάγοντας βιογραφικό, δεξιότητες και προσωπικές πληροφορίες και δημοσιεύει Υπηρεσίες! Οι πελάτες του μπορούν να δουν με λίγα κλίκς αυτές τις πληροφορίες και να τηλεφωνήσουν απευθείας στον επαγγελματία ή να του στείλουν προσωπικό μήνυμα μέσα από chat. Οι πελάτες μπορούν να αξιολογήσουν τον επαγγελματία μετά από τυχόν συνεργασία τους. Ο επαγγελματίας έχει πρόσβαση σε εργαλείο στο οποίο βλέπει ανά πάσα στιγμή τα στατιστικά επισκεψιμότητας του προσωπικού του προφίλ.

Συνήθως βλέπουμε projects να δίνουν έμφαση στην εστίαση. Το δικό σας όμως δείχνει να πηγαίνει σε έναν πιο «γενικό» μονοπάτι. Με την έννοια ότι ένας χρήστης μπορεί να βρει από λογιστές και καθηγητές, μέχρι DJs και τσαγκάρηδες. Τελικά αυτό είναι καλό ή κακό; Και τι δυσκολίες μπορεί να έχει στην πραγματοποίηση του;

Εμείς αποσκοπούμε να γίνουμε το δεξί χέρι του μικρομεσαίου ελεύθερου επαγγελματία του κλάδου της υπηρεσίας στη διαφήμιση. Θέλουμε οι επαγγελματίες της υπηρεσίας να ξέρουν ότι βρισκόμαστε δίπλα τους για  να τους προσφέρουμε με τον πιο εύκολο, φθηνό και γρήγορο τρόπο μία Online παρουσία καθώς και μία σειρά από εργαλεία και εξατομικευμένες υπηρεσίες πάνω στην δικιά τους προβολή. Θεωρούμε ότι ο κλάδος της εστίασης είναι κορεσμένος και ο κλάδος μας κακομεταχειρισμένος, ειδικά στην επαρχία.

Πως σας αντιμετώπισαν οι πρώτοι επαγγελματίες όταν τους προσεγγίσατε για να μπουν στην πλατφόρμα σας;

Στην αρχή ήταν αρκετά δύσκολο να πείσουμε ότι δεν είμαστε ακόμα μία εταιρεία “φάντασμα”… όμως η πλατφόρμα τεχνολογικά ήταν αρκετά πιο εξελιγμένη και ικανοποιούσε ακόμα και τους πιο απαιτητικούς επαγγελματίες, οι οποίοι άρχισαν σύντομα να μας συγκρίνουν με τις μεγάλες εταιρείες στον χώρο και όχι με τους κλασικούς οδηγούς πόλης που κυκλοφορούσαν. Μέσα από εμάς ο κάθε επαγγελματίας μπορούσε με λίγα κλικ στο κινητό του να ανεβάσει τις δουλειές του ψηφιακά, να χτίσει και άλλες σελίδες για την Google, να δεί τα στατιστικά του live να συνομιλήσει με άλλους συναδέλφους ή πελάτες του και όλα αυτά χωρίς να ενοχλήσει εμάς σαν εταιρεία. Απλά με την σύνδεση του στο λογαριασμό του!

Ξεκινήσατε την προσπάθεια σας στον Βόλο. Πως είναι να ξεκινά κάποιος ένα business project από την συγκεκριμένη πόλη, τι θετικά και τι αρνητικά έχετε δει;

Εμείς σαν ομάδα, αγαπάμε τον Βόλο και την εργασιακή ηρεμία που σου προσφέρει. Θέλουμε να επενδύσουμε εδώ και να αξιοποιήσουμε όσο γίνεται και τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (άλλωστε όλοι από εκεί γνωριστήκαμε). Η επαρχία για εμάς αποτέλεσε ευκαιρία και στόχος μας είναι να συνεχίσουμε την ανάπτυξη μας στην επαρχία. Στην επαρχία, οι μεγάλες ανταγωνιστικές εταιρείες με την απρόσωπη σχεδόν προσέγγιση που έχουν δύσκολα κερδίζουν την εμπιστοσύνη των επαγγελματιών.

Στην επαρχία επιτυγχάνεις δύσκολα την εκκίνηση της επιχείρησης σου αλλά εύκολα την εξάπλωση της, γιατί το Critical Mass που πρέπει να φτάσεις για να γίνεις γνωστός είναι μικρότερο απ’ότι στις μεγάλες αγορές.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα αναφορικά με το project σας;

Κύριος στόχος της Doitforme.eu είναι να γίνει το δεξί χέρι του μικρομεσαίου ελεύθερου επαγγελματία στην Διαφήμιση. Έτσι στην επόμενη έκδοση πολύ σύντομα (τέλος καλοκαιριού) η  www.doitforme.eu πέρα απο την δυνατότητα που δίνει σε έναν επαγγελματία να δημιουργήσει εύκολα, φθηνά και γρήγορα μια Online παρουσία θα δίνει στην συνέχεια μέσω αυτής διάφορα :εργαλεία, στρατηγικές και οπτικοακουστικό υλικό προώθησης στα Social Media.

Συγκεκριμένα, ένας ελεύθερος επαγγελματίας με ένα προφίλ στην doitforme.eu μπορεί:

    • Να χρησιμοποιεί εργαλείο παραγωγής περιεχομένου Drag and Drop (αρθρογράφο) και να κοινοποιεί το περιεχόμενο απευθείας στα Social καθώς να αυξάνει και το περιεχόμενο του στα αποτελέσματα στη Google

    • Να χρησιμοποιεί εργαλείο δημιουργίας εικαστικών – γραφιστικών με σκοπό να κοινοποιεί στα Social Media το περιεχόμενο του

    • Να αντλεί περιεχόμενο από έτοιμες βιβλιοθήκες

    • Να κάνει Outsource το Digital Marketing στο marketing team της Doitforme.eu

    • Να συζητάει με την κοινότητα για διάφορα θέματα που απασχολούν τους ελεύθερους επαγγελματίες

    • Να μπορεί να ανοίγει τοπικά μία θέση εργασίας

    • Να χρησιμοποιεί εργαλείο δημιουργίας και παρακολούθησης κουπονιών (προσφορών)

Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα της Doitforme.eu ακόμη και τα νέα μέλη για την συνεχή υποστήριξη και την αφοσίωση στο Project. Ευχαριστώ πολύ τον Ιωσήφ Ρέντα, CTO & CO – FOUNDER, τον Θεμιστοκλή Σγουρίδη Senior Developer, τον Νικόλα Διομή Back-end Developer και τα ολοκαίνουργια μέλη: Θεοδώρα Παπαϊωάννου Graphic Designer, Γιώργο Χαλβατζή Back-end Developer και Βαγγέλη Μιντζιώρη Digital Marketer.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 4 =