αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜια Ελληνική εταιρία ανάμεσα στις 42 που θα επενδύσει η Ε.Ε. μέσω του νέου της fund

Μια Ελληνική εταιρία ανάμεσα στις 42 που θα επενδύσει η Ε.Ε. μέσω του νέου της fund

Μια Ελληνική εταιρία είναι ανάμεσα στις πρώτες 42 στις οποίες θα επενδύσει η Ε.Ε. μέσω του νέου της fund. Πρόκειται για την Brite Solar, η οποία έχει αναπτύξει ημιδιαφανή φωτοβολταϊκά στοιχεία (διαφάνεια άνω του 80%) για θερμοκηπικές εφαρμογές, τα οποία μπορούν να μειώσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα αλλά και τα λειτουργικά έξοδα ενός θερμοκηπίου, ενώ παράλληλα παραμένει αμετάβλητη η γεωργική παραγωγή του. Κι αυτό γιατί τα πάνελ εξασφαλίζουν «πράσινη» ηλεκτρική ενέργεια επιτρέποντας στο φως να διαπερνά, ώστε να μην επηρεάζεται η φωτοσύνθεση.

Τα ηλιακά στοιχεία νέας τεχνολογίας της Brite Solar (φωτοηλεκτροχημικά στοιχεία, τεχνολογίας dye-sensitized-solar-cells) βασισμένα σε νανοδομημένα υλικά, εκτός από το υψηλό ποσοστό διαφάνειας, έχουν επίσης αρκετά μεγάλη απόδοση (20,2%) στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Παράλληλα, ενεργοποιούνται ακόμη και με διάχυτο φως, τη στιγμή που τα φωτοβολταϊκά συμβατικής τεχνολογίας απαιτούν άμεση πρόσπτωση της ηλιακής ακτινοβολίας.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα είναι το πολύ ανταγωνιστικό κόστος παραγωγής, καθώς τα στοιχεία τυπώνονται με την ίδια ευκολία όπως μια κοινή αφίσα. Ο ηλεκτρολύτης που χρησιμοποιείται σε αυτά (κατοχυρωμένος με πνευματικά δικαιώματα) είναι ημιστερεός, λύνοντας χρόνια προβλήματα αξιοπιστίας που έχει ο ανταγωνισμός, σχετικά με τον χρόνο ζωής του προϊόντος.

Ας περιμένουμε τις ανακοινώσεις για να δούμε και το ύψος της επένδυσης από τη μεριά της Ε.Ε.

Όπως έχουμε ξανά πει, το European Innovation Council (EIC) Fund θα διαθέσει συνολικά κεφάλαια ύψους 3 δισ. ευρώ, επενδύοντας σε καινοτόμες επιχειρήσεις. Σκοπός είναι να καλυφθεί αυτό το οποίο οι ίδιες οι Βρυξέλλες χαρακτηρίζουν καίριας σημασίας χρηματοδοτικό κενό, ώστε οι καινοτόμες τεχνολογίες και εφαρμογές να έχουν και εμπορική χρήση. Υπό την προοπτική αυτή θα μπορούν οι αντίστοιχες εταιρείες, πατώντας πιο στέρεα στα πόδια τους να ανταγωνιστούν καλύτερα τόσο τις αμερικανικές όσο και τις ασιατικές.

Το Ταμείο θα συνδυάζει επιδοτήσεις και μετοχικά μερίδια για να χρηματοδοτεί εταιρείες πρώιμης φάσης, που δραστηριοποιούνται στη λεγόμενη βαθιά τεχνολογία, όπως η υγεία, η βιωσιμότητα και η προηγμένη μεταποίηση. Το μερίδιο σε κάθε εταιρεία θα κυμαίνεται μεταξύ 10% και 25%.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 1 =