αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΜια Ελληνίδα Instagrammer θέλει να κάνει trend τα μεταχειρισμένα ρούχα

Μια Ελληνίδα Instagrammer θέλει να κάνει trend τα μεταχειρισμένα ρούχα

Τελικά, μπορεί το Instagram να είναι το βασικό επάγγελμα κάποιου στην Ελλάδα; Πόσος όγκος δουλειάς υπάρχει πίσω από το τελικό αποτέλεσμα που βλέπουμε σε ένα επαγγελματικό προφίλ; Υπάρχουν «ψεύτικοι followers»; Το It’s Possible συνάντησε την Instagrammer, Νικολέτα Οικονόμου. Και εκείνη απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μας.


Πως ξεκινήσατε την ενασχόληση σας με το Instagram;

Αρχικά είχα φτιάξει ένα καθαρά προσωπικό προφίλ. Στην συνέχεια όμως κατάλαβα ότι μου αρέσουν πολύ τα ρούχα- και πόσο μάλλον να εκφράζομαι μέσω του ντυσίματος. Το προφίλ μου στο Instagram είναι ένας τρόπος έκφρασης, και μάλιστα αυτός είναι και ο βασικός λόγος που το έκανα πιο επαγγελματικό τα τελευταία δύο χρόνια. Μου αρέσει να εκφράζομαι μέσα από τα ρούχα. Μπορεί να ξυπνήσω ένα πρωί και να είναι λυπημένη και να βάλω άλλα ρούχα. ‘Η μπορεί μια συγκεκριμένη περίοδο να ακούω ένα είδος μουσική που θα με επηρεάσει και θα ντυθώ αντίστοιχα. Ο κινηματογράφος επίσης με επηρεάζει πολύ.

Έτσι και αλλιώς εγώ μεγάλωσα σε μια οικογένεια όπου η μητέρα μου είναι μοδίστρα, άρα μεγάλωσα μέσα στα ρούχα και έβλεπα από μικρή την διαδικασία του πως φτιάχνεται ένα ρούχο.

Για κάποιον που δεν γνωρίζει, τι θα δει μπαίνοντας στο προφίλ σας;

Σίγουρα υπάρχει εστίαση στο κομμάτι του fashion, αλλά συνδυάζω και όλα αυτά που είπαμε πριν. Μου αρέσει να μπαίνω σε ρόλους και να είμαι διαφορετική σε κάθε φωτογραφία. Σε μια φωτογραφία μπορεί να με δεις να είμαι ντυμένη πολύ κομψά, και στην επόμενη να είμαι πολύ χίμα. Μου αρέσει να παίζω με τέτοιες αντιθέσεις. Νομίζω βέβαια πως όσο μεγαλώνω ηλικιακά μου αρέσει πιο πολύ η κομψότητα και η απλότητα.

Θα πρέπει επίσης να πω ότι στο Instagram εγώ προωθώ πολύ τα μεταχειρισμένα ρούχα. Και όλη την κουλτούρα που υπάρχει πίσω από αυτό. Άρα όταν θα φορέσω π.χ. ένα ρούχο που είναι από την δεκαετία του ’70, θέλω να μπω μέσα σε αυτόν τον ρόλο.

Νομίζω ότι τα τελευταία χρόνια έχουν ανοίξει αρκετά τέτοια μαγαζιά, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας. Και πάνε αρκετά καλά

Όντως έχουν ανοίξει πολλά τέτοια μαγαζιά, πάνε καλά και μάλιστα έχουν και χαμηλές τιμές. Επίσης υπάρχουν και αρκετά διαδικτυακά καταστήματα που δραστηριοποιούνται στο ίδιο πεδίο. Νομίζω ότι έχουν καταφέρει να «πιάσουν» τους εφήβους αλλά και τους λίγο μεγαλύτερους στα 30 όπως είμαι εγώ.

Οι φωτογραφίες που ανεβάζετε είναι επαγγελματικού επιπέδου. Τι εξοπλισμός και τι τρόπος δουλειάς χρειάζεται για να βγει ένα τέτοιο αποτέλεσμα;

Σε πολλές περιπτώσεις συνεργάζομαι με φωτογράφους. Άρα δουλεύουμε μαζί. Υπάρχουν όμως και φωτογραφίες που τις έχω τραβήξει με το κινητό μου. Για αυτό αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί με το Instagram αξίζει να επενδύσει σε ένα κινητό με πολύ καλή κάμερα. Πέρα από το κινητό βέβαια να πω ότι εγώ έχω και επαγγελματική κάμερα, ενώ κάνω και επεξεργασία σε φωτογραφίες.

Για κάποιον που θέλει να ξεκινήσει τώρα, θα πρότεινα να πάρει για αρχή ένα κινητό με καλή κάμερα, αν δεν μπορεί να αγοράσει επαγγελματική μηχανή. Άλλωστε, τα περισσότερα smartphones έχουν πλέον πολύ καλές κάμερες. Όπως είπα βέβαια και πριν, παίζει ρόλο και η επεξεργασία της κάθε φωτογραφίας. Άρα καλό θα ήταν κάποιος να ξέρει να πειράξει π.χ. το φωτισμό μιας εικόνας ή γενικότερα να την φέρει πιο κοντά στην δική του αισθητική.

Να σημειώσω ότι για να βγει 1 καλή φωτογραφία εμένα μπορεί να μου πάρει και μια ώρα. Είμαι και λίγο τελειομανής. Υπάρχει πάντως αρκετή δουλειά πίσω από τελικό αποτέλεσμα που βλέπουν οι χρήστες.

Ποιο είναι το Νο1 πράγματα που σας ενοχλεί στο Ελληνικό Instagram;

Παρακολουθώ πάρα πολύ το Ελληνικό Instagram. Βλέπω επίσης και αρκετές YouTubers. Κάθε κοπέλα έχει την δική της αισθητική, την οποία την δουλεύει η ίδια όπως θέλει. Εμένα μου αρέσει να βλέπω κάτι που είναι διαφορετικό από εμένα, γιατί μπορεί να πάρω και ιδέες από εκεί.

Αυτό που δεν μου αρέσει είναι όταν βλέπω Instagrammers να φοράνε ρούχα που ίσως δεν τους ταιριάζουν. Δεν είναι κακό να δοκιμάζεις. Αλλά πολλές φορές βλέπω άτομα να φοράνε ρούχα που δεν τους ταιριάζουν. Και φαίνεται και στην φωτογραφία αυτό. Φαίνεται δηλαδή μια αμηχανία.

Το φαινόμενο των «ψεύτικων followers» που ακούμε συχνά, πιστεύετε ότι είναι κάτι που όντως υπάρχει;

Ναι, υπάρχει. Σε κάποιες περιπτώσεις των Instagrammers ή YouTubers, ένα κομμάτι του κοινού που βλέπουμε δεν είναι πραγματικό. Εγώ δεν θα το έκανα πάντως γιατί νομίζω είναι σαν να κοροϊδεύεις τον εαυτό σου. Αν είναι να αρέσεις, πρέπει να αρέσεις πραγματικά και όχι ψεύτικα.

Ας πούμε ότι κάποιος θέλει να αναπτύξει το κοινό του με πραγματικούς followers. Τι κινήσεις πρέπει να κάνει τελικά για να το πετύχει;

Νομίζω ότι χρειάζεται αρχικά καλή δουλειά, να έχεις δηλαδή μια καλή βάση. Να προσέχεις την κάθε λεπτομέρεια. Αλλά θέλει και αρκετή υπομονή. Παίζει σημαντικό ρόλο και η συνέπεια. Εγώ έχω βγάλει π.χ. ένα μίνι πλάνο και ανεβάζω 2 ή 3 φωτογραφίες κάθε εβδομάδα. Αν δεν έχεις μια σταθερή ροή, ο κόσμος σε ξεχνάει.

Νομίζω πάντως πως αν αγαπάς κάτι και το προσπαθείς συνεχώς, έχεις πολλές πιθανότητες να πετύχεις.

Με βάση τα όσα έχετε δει, μπορεί η ενασχόληση με το Instagram να είναι το βασικό επάγγελμα κάποιου στην Ελλάδα ή έστω μια παράλληλη δραστηριότητα που φέρνει έσοδα;

Μπορεί. Γνωρίζω άτομα που βιοπορίζονται από το Instagram. Kαι χαίρομαι που συμβαίνει αυτό, διότι πολλοί από αυτούς/ες είναι φίλου μου και ξέρω ότι έχουν δουλέψει πάρα πολύ για να φτάσουν ως αυτό το σημείο.

Εγώ ως τώρα το κάνω παράλληλα, αφού έχω και άλλη δουλειά. Στο Instagram κάνω κάποιες συνεργασίες με brands και ουσιαστικά έχω μια παράλληλη ροή εσόδων από εκεί. Είναι μια δεύτερη δουλειά.

Πως θα θέλατε να είναι το προφίλ σας σε 2 χρόνια από σήμερα

Σίγουρα θα ήθελα σταδιακά να αποκτήσω ακόμα μεγαλύτερο κοινό που θα με ακολουθεί. Θα ήθελα να συνεργαστώ με περισσότερες εταιρίες. Και με περισσότερους νέους σχεδιαστές- με ενδιαφέρει και αυτό το κομμάτι πάρα πολύ. Υπάρχουν σχεδιαστές που έχουν κάτι νέο να προτείνουν και θα μπορούσα εγώ να το φορέσω τα ρούχα τους και να τα αναδείξω με τον δικό μου τρόπο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − seven =