αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΜια δωρεάν εφαρμογή για να ξεκινήσεις το δικό σου podcast, από το δωμάτιο του σπιτιού σου

Μια δωρεάν εφαρμογή για να ξεκινήσεις το δικό σου podcast, από το δωμάτιο του σπιτιού σου

Πλέον όποια πέτρα κι αν σηκώσεις… βλέπεις ένα podcast από κάτω. Η «έκρηξη» των podcasts ήρθε και στην Ελλάδα μέσα στα lockdowns. Και μέσα σε μερικούς μήνες είδαμε τα Ελληνικά podcasts να πολλαπλασιάζονται. Στο παιχνίδι έχουν μπει μεμονωμένοι podcasters αλλά και μεγάλα websites ή Όμιλοι οι οποίοι έχουν δημιουργήσει τις δικές τους εκπομπές.

Το να ξεκινήσεις ένα podcast είναι τεχνικά εύκολο. Μπορείς να το κάνεις ακόμα και από το δωμάτιο του σπιτιού σου. Με ένα μικρόφωνο και ένα laptop. ‘Η ακόμα και από το κινητό σου.

Το Anchor.fm μπορεί να σε βοηθήσει. Είναι μία πλατφόρμα που μας επιτρέπει εύκολα και απλά να δημιουργήσουμε το δικό μας podcast. Αφού κάνουμε λογαριασμό στη σελίδα, μπορούμε να ξεκινήσουμε να ανεβάζουμε τα αρχεία ήχου των επεισοδίων του podcast μας. Το Anchor, διαθέτει επιπλέον ένα απλό εργαλείο επεξεργασίας αρχείων ήχου για μικρές διορθώσεις πριν κάτι ανέβει σε αυτό.

Μόλις το podcast που ηχογραφήσαμε ανέβει στο Anchor, μπορούμε πολύ εύκολα να το δημοσιοποιήσουμε σε υπηρεσίες με ελάχιστη προσπάθεια. Με λίγα κλικ του ποντικιού το podcast μας γίνεται διαθέσιμο σε Spotify, Google Podcasts, iTunes και όλες τις υπόλοιπες γνωστές υπηρεσίες. Όλη η διαδικασία είναι δωρεάν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + 15 =