αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜια διαφορετική άποψη από το Forbes: Γιατί όλοι πρέπει να κάνουμε 2 δουλειές

Μια διαφορετική άποψη από το Forbes: Γιατί όλοι πρέπει να κάνουμε 2 δουλειές

«Η πρώτη σου δουλειά θα είναι για να βοηθάς άλλους ανθρώπους. Η δεύτερη θα είναι η κανονική σου δουλειά. Όσο καλύτερος είσαι στην πρώτη, τόσο πιο εύκολη γίνεται η δεύτερη». Με αυτά τα λόγια ξεκινά το άρθρο του το Forbes. Όπως σημειώνει, «όταν σκέφτεσαι την καριέρα σου με αυτόν τον τρόπο, όλα αλλάζουν».

Όπως εξηγεί το Forbes, όλοι πρέπει να κάνουμε 2 δουλειές. Στην πρώτη δουλειά, στόχος είναι να βοηθάς τους άλλους και να είσαι χρήσιμος. Όχι να εισπράξεις κέρδη. Για παράδειγμα, στόχος είναι να δεις τι χρειάζονται οι πελάτες σου και να τους το προσφέρεις. Όχι να τους πουλήσεις πάση θυσία κάτι που δεν χρειάζονται.

Από τη δεύτερη δουλειά, θα λαμβάνεις το βασικό εισόδημα σου και θα καλύπτεις τις ανάγκες σου.

Οι δύο δουλειές δεν συνδέονται πρακτικά μεταξύ τους. Όμως η δουλειά Νο1 σε κάνει καλύτερο στη δουλειά Νο2. Αφού χτίζεις δυνατότερες σχέσεις με ανθρώπους και βλέπεις το πως λειτουργούν τα πράγματα γύρω, ανεξάρτητα από τη δική σου ατζέντα.

Στη δουλειά Νο1 δεν πρέπει να είναι ο σκοπός σου να ανταμειφτείς οικονομικά. Ωστόσο, πρέπει να τη βλέπεις εξίσου σοβαρά, όπως την δουλειά Νο2. Στη δεύτερη περίπτωση, θα βγάζεις τα χρήματα που χρειάζεσαι. Στην πρώτη όμως, θα κάνεις αυτό που πραγματικά θέλεις, ανεξάρτητα από το οικονομικό σκέλος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + 13 =