αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜια γκουρού της Silicon Valley παραθέτει μερικά interview tips για να φτάσεις στην δουλειά των ονείρων σου

Μια γκουρού της Silicon Valley παραθέτει μερικά interview tips για να φτάσεις στην δουλειά των ονείρων σου

Ναι, όλοι θέλουμε να φτάσουμε στην dream job μας. Όποια κι αν είναι αυτή για τον κάθε έναν από μας. Αλλά τελικά τι πρέπει να κάνει κάποιος για να φτάσει σε μια τέτοια θέση; Η Christina Del Villar είναι marketing professional με 25 χρόνια εμπειρίας στη Silicon Valley. Και έχει περάσει από συνέντευξη εκατοντάδες υποψηφίους, προχωρώντας και σε πολλές προσλήψεις.

«Πολύ συχνά, είναι εύκολο να δούμε μια καριέρα σαν μια σειρά μεμονωμένων αναζητήσεων εργασίας, παρά μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής. Προσωπικά, έχω διαπιστώσει ότι ένας από τους καλύτερους τρόπους προετοιμασίας για συνεντεύξεις εργασίας είναι να καθορίσετε ποια είναι η δουλειά των ονείρων σας» λέει η ίδια στο αμερικανικό Grow.

Και συμπληρώνει: «Μόλις μάθετε αυτόν τον τελικό στόχο σας, μπορείτε να δουλέψετε πάνω σε αυτό, και να εξετάσετε τις δεξιότητες που θα χρειαστεί να αποκτήσετε, και το μονοπάτι που θα πρέπει να ακολουθήσετε για να φτάσετε ως εκεί. Εάν υπάρχουν συγκεκριμένες εταιρείες που στοχεύετε, αρχίστε να παρακολουθείτε τι κάνουν και ποιες προσλαμβάνουν».

Η Christina Del Villar εφαρμόζει μάλιστα κάτι παρόμοιο για τον εαυτό της: «Πάντα διατηρώ μια λίστα με τις εταιρείες στις οποίες θέλω να εργαστώ. Ακόμα κι αν οι θέσεις εργασίας που αναζητάτε δεν βρίσκονται στις κορυφαίες επιχειρήσεις της λίστας σας, έχοντας κατά νου αυτόν τον πρωταρχικό στόχο, μπορείτε να παραμείνετε εστιασμένοι στους ρόλους που σας ταιριάζουν».

Η ίδια παραθέτει και μερικά συγκεκριμένα interview tips, που θα σε οδηγήσουν στην dream job σου. Πρώτα από όλα, είναι σημαντικό να κάνεις από πριν την έρευνα σου και να γνωρίζεις σε ποιους μιλάς. Μια αναζήτηση στο ίντερνετ ή ένα ψάξιμο στο Linkedin, μπορεί να σε κατατοπίσει.

Μίλησε τους «στην γλώσσα τους». Και το σημαντικότερο: Εξήγησε τους ποιες δεξιότητες και εμπειρίες έχεις, που ταιριάζουν στις ανάγκες της εταιρίας. Δείξε τους πως μπορείς να λύσεις τα προβλήματα τους.

Κάνε αίτηση ακόμα και αν δεν έχεις όλα τα επαγγελματικά προσόντα. «Πολύ συχνά, ενδέχεται να μην έχετε όλα τα προσόντα που αναφέρονται σε μια θέση εργασίας. Κανείς δεν τα έχει. Μην το αφήσετε να σας εμποδίσει να υποβάλετε αίτηση για τη θέση. Οπλισμένος με πληροφορίες και με το να αισθάνεσαι άνετα να μιλάς για τον εαυτό σου, μπορείς να αντιμετωπίσεις τυχόν ‘κενά’ και να παρουσιάσεις ένα σχέδιο για το πώς μπορείς να επιτύχεις τους συνολικούς στόχους της θέσης», τονίζει η Del Villar.

Και κάτι ακόμα: Επαγγελματισμός και αυτοπεποίθηση. Πήγαινε στην job interview σωστά ντυμένος και με ανεβασμένο ηθικό. Ακόμα και αν η συνέντευξη είναι στο Zoom. Δείξτε τον ενθουσιασμό σου και κράτα επαφή με όλους όσους θα συναντήσεις (πλέον είναι ακόμα πιο εύκολο μέσω των social media). Και μην ξεχάσεις να στείλεις ένα ευχαριστήριο email, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της συνέντευξης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × one =