αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜια βραδινή έξοδος, το Tinder και η δημιουργία ενός νέου social network: Αυτή είναι η εκπληκτική ιστορία της Elva Carri

Μια βραδινή έξοδος, το Tinder και η δημιουργία ενός νέου social network: Αυτή είναι η εκπληκτική ιστορία της Elva Carri

Ένα βράδυ Παρασκευής, πριν κάποια χρόνια, η Elva Carri ήθελε να βγει για να διασκεδάσει. Αλλά οι φίλοι της ήταν πολύ απασχολημένοι και κουρασμένοι για να βγουν. Τότε η νεαρή κοπέλα αποφάσισε να κάνει κάτι που θα την οδηγούσε σε μια σπουδαία επιχειρηματική ιδέα. Χρησιμοποίησε την γνωστή εφαρμογή γνωριμιών Tinder. Και έκανε ένα έξυπνο τρικ: Με την ελπίδα ότι και άλλες γυναίκες που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση, είχαν το ίδιο πρόβλημα, άλλαξε την ρύθμιση που αφορά το φύλο της, εξηγώντας ωστόσο ότι είναι γυναίκα και ψάχνει άλλες γυναίκες για να βγει έξω για ποτό. Έτσι κατάφερε να κάνει την στοχευμένη αναζήτηση που ήθελε.

«Μέσα σε 24 ώρες η Carri είχε πάνω από 100 ενθουσιώδη ταιριάσματα. Τις έκανε όλες add σε ένα κλειστό Facebook Group στο Δουβλίνο, όπου έμενε η ίδια, και η GirlCrew γεννήθηκε», τονίζει η Pamela Newenham, co-CEO μαζί με την Carri στην GirlCrew.

«Πίστευε ότι οι άλλοι άνθρωποι θα την θεωρήσουν τρελή, αλλά το έκανε», συμπληρώνει, μιλώντας στο CNBC. Το ακόμα καλύτερο, ήρθε όταν η Carri συνειδητοποίησε ότι δεν χρειάζεται να διοργανώνει πάντα αυτή τα events της ομάδας. Αυτό συνέβη όταν η Carri αποχώρησε από τον υπολογιστή της για να κάνει κάποιες οικιακές εργασίες και όταν επέστρεψε ανακάλυψε ότι τα μέλη της ομάδας του Facebook είχαν ήδη προγραμματίσει το πρώτο event.

Κάπως έτσι γεννήθηκε η GirlCrew, το 2014 στο Δουβλίνο. Με το σχετικό App να κυκλοφορεί το 2017. Πλέον το social network έχει διακλαδωθεί σε τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, όπως το Σαν Φρανσίσκο, το Εδιμβούργο και η Μελβούρνη. Έχει πάνω από 100.000 μέλη σε 46 πόλεις. Η εφαρμογή μοιάζει με το Tinder σε λειτουργία, όμως έχει διαφορετικό σκοπό. Αυτό που επιδιώκει η GirlCrew είναι να συνδέει τις γυναίκες με άλλους στην πόλη τους, για μια ολόκληρη σειρά δραστηριοτήτων, είτε πρόκειται για νυχτερινά κέντρα διασκέδασης είτε για δείπνα, είτε για διακοπές.

Το App επιτρέπει επίσης στα μέλη του να μοιράζονται τις γνώσεις και τις συμβουλές τους, πάνω σε μια σειρά θεμάτων. Υπάρχουν από συμβουλές σταδιοδρομίας μέχρι προτάσεις εστιατορίων. «Δεν θέλουμε καμία γυναίκα να αισθάνεται μόνη» καταλήγει η Newenham. Η GirlCrew έχει 3 συνιδρύτριες. Με την πορεία της εφαρμογής να είναι συνεχώς ανοδική. Και όλα ξεκίνησαν από ένα απλό βράδυ Παρασκευής…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 1 =