αρχικηVIRALΜια Αθηναϊκή γειτονιά μπήκε στις 12 πιο cool γειτονιές του κόσμου, σύμφωνα με το Forbes

Μια Αθηναϊκή γειτονιά μπήκε στις 12 πιο cool γειτονιές του κόσμου, σύμφωνα με το Forbes

«Όλοι γνωρίζουμε πως ο καλύτερος τρόπος για να μάθουμε πραγματικά μια πόλη δεν είναι να δούμε το κέντρο και τα μεγαλύτερα μουσεία της, αλλά να ανακαλύψουμε τις πιο ανερχόμενες, εναλλακτικές, γεμάτες χρώμα και δραστηριότητες γειτονιές της». Έτσι αρχίζει το άρθρο του «Forbes», που είναι αφιερωμένο στις 12 πιο κουλ γειτονιές του πλανήτη. Και μέσα σε αυτές φιγουράρει ο Κεραμεικός, ως μια συνοικία που πρέπει οπωσδήποτε να εξερευνήσει όποιος επισκεφτεί την Αθήνα.

Ο Κεραμεικός βρίσκεται μόλις δέκα λεπτά με τα πόδια από το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, είναι μια «χαλαρή συνοικία που μοιάζει να υπάρχει και να λειτουργεί μέσα στον δικό της μαγικό κόσμο». Πρόκειται για τη γειτονιά της ελληνικής πρωτεύουσας όπου το παλιό και το νέο συνυπάρχουν, «το ιστορικό παρελθόν της Ελλάδας και το συχνά ταραχώδες παρόν μπερδεύονται, η παράδοση και η δημιουργικότητα του μέλλοντος αλληλοσυμπληρώνονται».

Η περιοχή οφείλει το όνομα της στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού, που βρίσκεται στη ΒΑ πλευρά της συμβολής των οδών Πειραιώς και Ερμού. Η τοποθεσία αυτή ήταν το νεκροταφείο της αρχαίας Αθήνας και σήμερα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας. Το 1962 αποκαλύφθηκε η ταφική ιερά οδός του Κεραμεικού με πλήθος ευρημάτων διαφόρων εποχών. Δίπλα στον Κεραμεικό βρίσκεται η Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων που λειτουργεί στον χώρο του παλιού εργοστασίου υγραερίου, γνωστού ως Γκάζι.

Ένα από τα ομορφότερα πράγματα που μπορεί να δει κανείς στον Κεραμεικό είναι η εβδομαδιαία λαϊκή αγορά, όταν «η γειτονιά ζωντανεύει, με μυρωδιές και γεύσεις να πλανώνται στον αέρα». Στα θετικά της συνοικίας, τα χαμηλά ενοίκια και αυτή η βίντατζ αισθητική που υπάρχει παντού, στα κτίρια και τα σοκάκια, στις κρυμμένες αυλές και στα μικρά μαγαζιά. «Γκαλερί, θέατρα, escape rooms, εφευρετικά μπαρ και εστιατόρια συνυπάρχουν με παλιά σπιτάκια, σε μια από πιο συναρπαστικές γειτονιές της Αθήνας. Εκεί όπου συμβαίνει πραγματικά η ζωή».

Πηγή: Wonantoc.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 2 =