αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΜια αγγελία της Apple δείχνει ότι η εταιρία ετοιμάζεται να κάνει μπάσιμο στα κρυπτονομίσματα

Μια αγγελία της Apple δείχνει ότι η εταιρία ετοιμάζεται να κάνει μπάσιμο στα κρυπτονομίσματα

Μια αγγελία της Apple έφερε στο προσκήνιο την ενδιαφέρουσα προοπτική ότι ίσως η εταιρεία αρχίσει σύντομα να υποστηρίζει τις πληρωμές σε κρυπτονομίσματα.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει το Forbes, η Apple δημοσίευσε μια αγγελία για τη θέση εργασίας του “Business Development Manager – Alternative Payments”, σύμφωνα με την οποία οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν εμπειρία στη διαχείριση κρυπτονομισμάτων. Ο κατάλληλος άνθρωπος για τη θέση θα ενταχθεί στο τμήμα που είναι υπεύθυνο για το Apple Pay και την εφαρμογή iPhone Wallet.

Στα “βασικά προσόντα” για τη θέση, την οποία εντόπισε πρώτο το Coindesk, συγκαταλέγεται και το εξής: “Τουλάχιστον 5 χρόνια εργασιακής εμπειρίας (μόνιμης ή σε συνεργασία) σε παρόχους εναλλακτικών τρόπων πληρωμής, όπως ψηφιακά πορτοφόλια, υπηρεσία BNPL (buy-now, pay later), μεθόδους Fast Payments, κρυπτονομίσματα κ.λπ.”.

Η αγγελία υποδηλώνει ότι η εταιρεία αναζητά ένα άτομο που δεν είναι προσκολλημένο στις mainstream λύσεις πληρωμών. “Ψάχνουμε τον υποψήφιο που νιώθει άνετα σε ένα αβέβαιο περιβάλλον, που του αρέσει να σκέφτεται πάνω σε ακραίες καταστάσεις και αναρωτιέται: “Πώς μπορώ να το κάνω αυτό διαφορετικά;”, αναφέρει η αγγελία στον ιστότοπο της Apple.

Όπως επισημαίνουν οι Financial Times, φαίνεται ότι η Apple έχει αρχίσει να βλέπει “ζεστά” το ενδεχόμενο να υποστηρίξει τις πληρωμές σε κρυπτονομίσματα, πολύ πριν δημοσιεύσει αυτή την αγγελία. Η καταχώριση της Coinbase στο App Store δείχνει ότι το Apple Wallet υποστηρίζει πλέον τη συγκεκριμένη πλατφόρμα συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα, αν και φαίνεται πως δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμη πλήρως η λειτουργία της.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + 18 =