αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΜια άλλη άποψη: Σταμάτα να χρησιμοποιείς τις διαφημίσεις του Facebook για να λες στον κόσμο «πόσο σπουδαίος είσαι»

Μια άλλη άποψη: Σταμάτα να χρησιμοποιείς τις διαφημίσεις του Facebook για να λες στον κόσμο «πόσο σπουδαίος είσαι»

Είναι ένα φαινόμενο που το βλέπουμε έντονα σε όλο τον κόσμο. Ως ένα βαθμό, υπάρχει και στην Ελλάδα, και αναπτύσσεται συνεχώς. Είναι οι διαφημίσεις στο Facebook, οι οποίες γίνονται όλο και πιο «φωναχτές». Με την κακή έννοια. Πλέον, μπορεί να βλέπεις συχνά στο newsfeed σου, διαφημίσεις από εταιρίες που μιλούν… οι ίδιες για τον εαυτό τους. Και λένε το πόσο σπουδαίες είναι. ‘Η μπορεί να βλέπεις διαφημίσεις από «γκουρού» σε οποιοδήποτε πεδίο, οι οποίοι σου φωνάζουν ακριβώς το ίδιο: Πόσο καταπληκτική δουλειά κάνουν. Έτσι, εσύ ο απλός χρήστης πρέπει να αγοράσεις το «μαγικό προϊόν» τους ή έστω να τους ακολουθήσεις στα social media για να μάθεις την «μαγική συνταγή» της επιτυχίας.

Το αμερικανικό Entrepreneur.com, εστιάζει σε αυτό το φαινόμενο που έχει δημιουργηθεί. «Οι διαφημιζόμενοι φωνάζουν τόσο δυνατά, που είναι δύσκολο να τους πάρεις στα σοβαρά», τονίζει. Λέει και κάτι άλλο: Αν η δουλειά σου δεν φωνάζει δυνατότερα από τις διαφημίσεις σου, δούλεψε περισσότερο και διαφημίσου λιγότερο.

Στην Ελλάδα συχνά βλέπουμε ανθρώπους που… βιάζονται να διαφημιστούν, όσο πιο δυνατά γίνεται στο Facebook. Πριν καν να έχουν κάτι χειροπιαστό να δείξουν. Προφανώς όλη η συζήτηση γίνεται για την συγκεκριμένη πλατφόρμα, αφού είναι ένας «προσιτός» τρόπος για να προβληθείς στο ευρύ κοινό. Τρόποι για να διαφημιστείς υπήρχαν πάντα, απλά παλιά το κόστος για να κάνεις κάτι τέτοιο ήταν πολύ μεγάλο.

Τώρα μπορεί ο καθένας να φτιάξει μια Facebook Page, και να σου πει «πως θα βγάλεις χρήματα» μέσα από το ίντερνετ. Δεν είναι κακό. Αρκεί το συγκεκριμένο πρόσωπο να μπορεί να σου δείξει τον δρόμο και να μην μένει στις εντυπωσιακές διαφημίσεις του εαυτού του. Το σημαντικότερο: Ανεξάρτητα από την ηλικία του (αυτό ίσως δεν μετρά στην εποχή μας), πρέπει να έχει κάποιες επιτυχίες να επιδείξει.

Τελικά, πρέπει κάποιος να σταματήσει τις διαφημίσεις στο Facebook; Όχι. Ίσως χρειάζεται όμως να τις μειώσει. Έτσι ώστε να «μιλά» πρώτα με την δουλειά του, και μετά με τα «εντυπωσιακά posts» τα οποία μετατρέπει σε χορηγούμενες αναρτήσεις.

Οι απλοί χρήστες, θα πρέπει να γνωρίζουν και κάτι ακόμα: Τις περισσότερες φορές, δεν υπάρχει κάποια «μαγική συνταγή» της επιτυχίας. Ειδικά αν μιλάμε για χρήματα μέσω ίντερνετ. Είναι πράγματα που μπορεί να κάνει σχεδόν ο καθένας και -αν κινηθεί σωστά- να έχει παρόμοια αποτελέσματα. Αρκεί να δουλέψει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 6 =