αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μη πιστεύετε ότι θα είστε καλοί για πάντα. Να είστε παρανοϊκοί»: Ο Jack Ma εξηγεί το σκεπτικό του και παραθέτει τη Νο1 προτεραιότητα

«Μη πιστεύετε ότι θα είστε καλοί για πάντα. Να είστε παρανοϊκοί»: Ο Jack Ma εξηγεί το σκεπτικό του και παραθέτει τη Νο1 προτεραιότητα

Αν χάσεις στο κομμάτι της κουλτούρας και της ομάδας, τότε όλα τελείωσαν, λέει ο Jack Ma. «Και η Yahoo ήταν καλή. Ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα φτάσει στο σημερινό σημείο», τονίζει.

Στο παραπάνω απόσπασμα μόλις 1μισι λεπτού, ο ιδρυτής της Alibaba μιλά για μερικά σπουδαία πράγματα. Το κάνει με απλά λόγια, όπως πάντα. Η συγκεκριμένη εμφάνιση του έγινε στις 22 Ιουλίου 2017. «Μην πιστεύετε ότι θα είστε καλοί για πάντα. Να είστε παρανοϊκοί» λέει χαρακτηριστικά.

«Μην εστιάζετε το βλέμμα σας στους ανταγωνιστές. Εστιάστε στους πελάτες σας», ξεκαθαρίζει ο Jack Ma.

Το σημαντικότερο σύμφωνα με τον ίδιο, είναι να κάνεις τους πελάτες σου χαρούμενους. Ενώ παράλληλα, σημειώνει ότι οι περισσότερες αμερικανικές ιντερνετικές εταιρίες που πάνε στην Κίνα αποτυγχάνουν, επειδή κυρίως κοιτούν να κάνουν τα αφεντικά τους χαρούμενα, όχι τους πελάτες τους. «Ξοδεύουν τόσο πολύ χρόνο στο να ανταγωνιστούν. Και όχι σε μακροχρόνιες στρατηγικές», εξηγεί.

Ο Jack Mak καταλλήγει: «Η Νο1 προτεραιότητα, είναι οι πελάτες και οι εργαζόμενοι».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + 14 =