αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μη βιάζεσαι να απορρίψεις»: Μια ελληνίδα Life Coach παραθέτει 10+1 συμβουλές για να βρεις καλούς φίλους

«Μη βιάζεσαι να απορρίψεις»: Μια ελληνίδα Life Coach παραθέτει 10+1 συμβουλές για να βρεις καλούς φίλους

Δεν είναι πάντα εύκολο να βρεις πολλούς και καλούς φίλους στην «γρήγορη» εποχή που ζούμε. Καθώς οι ανάγκες σου αυξάνονται και ο ελεύθερος χρόνος σου μειώνεται, το να κάνεις καινούριες φιλικές σχέσεις δεν είναι και τόσο εύκολο. Μπορείς όμως να τα καταφέρεις, αν κινηθείς σωστά. Η Life Coach, Μοσχούλα Μπέστα, μιλά στο Thrive Global Greece και παραθέτει 10 συμβουλές.

Προσδιόρισε τι ψάχνεις και γιατί

Διερεύνησε τι σημαίνει για σένα φιλία. Ποια χαρακτηριστικά πιστεύεις πως πρέπει να έχει ένας καλός φίλος; Θεωρείς τον εαυτό σου καλό φίλο; Επέστρεψε σε εμπειρίες φιλίας του παρελθόντος και βρες τον τρόπο που συνδέεσαι. Βρες με ποιο τρόπο επέλεγες ή σε επέλεγαν οι φίλοι σου και ανακάλυψε αν αυτός ο τρόπος έχει αλλάξει κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής σου. Ακόμη, σκέψου αν είχες παρελθοντικές τραυματικές εμπειρίες από φίλους, που πιθανόν σε πλήγωσαν, σε πρόδωσαν, σε εγκατέλειψαν και τι πρέπει να αλλάξεις για να μη βιώσεις ξανά τέτοιες καταστάσεις. Όλα αυτά να είσαι σίγουρος πως έχουν επηρεάσει τον τρόπο που βλέπεις τη φιλία στο σήμερα, τον τρόπο που σχετίζεσαι, αλλά και το κατά πόσο εμπιστεύεσαι τους άλλους.

Μη βιάζεσαι να απορρίψεις

Από την άλλη δεν χρειάζεται να είσαι απόλυτα αυστηρός στις προδιαγραφές των πιθανών φίλων. Μερικές φορές αρκεί να είσαι ανοιχτός σε νέες γνωριμίες και όλα προκύπτουν από μόνα τους. Ακόμα και μια φιλία.

Επίλεξε έξυπνα

Είναι σημαντικό να επενδύσεις πλέον στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα των φίλων που περιβάλλουν τη ζωή σου. Το να στοχεύεις στον αριθμό είναι κάτι που αναμφίβολα θα σε οδηγήσει σε εσωτερική μοναξιά. Προτίμησε εκείνους με τους οποίους στην παρούσα φάση ταιριάζεις περισσότερο και πιστεύεις ότι μπορείς να αναπτύξεις μια θετική σχέση μαζί τους.

Ανακάλυψε τα δυνατά σου σημεία

Τι είναι αυτό που θα σε ξεχώριζε από τους άλλους; Είσαι επικοινωνιακός, είσαι εχέμυθoς, είσαι υπεύθυνος; Βρες ποια είναι τα κομμάτια που σε κάνουν όχι μόνο καλό φίλο αλλά και ανοιχτό στο να σε προσεγγίσουν οι άλλοι και ανάδειξέ τα.

Άρχισε να βγαίνεις

Αποκλείεται να βρεις νέους φίλους ή να ανανεώσεις παλιές φιλίες, αν είσαι κλεισμένος στο σπίτι. Όσο περισσότερο βγαίνεις έξω, τόσο περισσότερες ευκαιρίες έχεις να γνωρίσεις νέους, ενδιαφέροντες ανθρώπους, ανθρώπους που να σου ταιριάζουν.

Προτίμησε τρόπους διασκέδασης που πραγματικά σου ταιριάζουν

…κι όχι που αποτελούν σημεία συνωστισμού. Αν δεν είσαι τύπος της νυχτερινής διασκέδασης, μην πιέζεσαι να βγεις έξω σε κάποιο club για να κάνεις φίλους. Μπορεί η επίσκεψη σε χώρους τέχνης ή ακόμα και ένα σεμινάριο, με βάση τα ενδιαφέροντά σου, να σου εξασφαλίσει μια καλύτερη ευκαιρία να κάνεις νέες γνωριμίες και στη συνέχεια καινούργιους φίλους.

Εστίασε στην καλή διάθεση

Κάτι που θα σε βοηθήσει είναι να έχεις κατά νου ότι δεν βγαίνεις για να γνωρίσεις νέους ανθρώπους. Βγαίνεις κυρίως για να διασκεδάσεις, για να απολαύσεις τη στιγμή. Έτσι, θα λειτουργήσεις πιο αυθόρμητα.

Κάνε εσύ το πρώτο βήμα

Όταν γνωρίσεις ένα νέο άτομο, μη διστάσεις να το πλησιάσεις και να του δείξεις το ενδιαφέρον σου. Θα μπορούσες για παράδειγμα να τονίσεις ένα θετικό χαρακτηριστικό που παρατηρείς σε αυτόν ή ακόμα να αναφερθείς σε κάτι που έχετε κοινό.

Αναζήτησε τους άλλους

Μην περιμένεις πρώτα τηλέφωνο από τους φίλους σου. Σήκωσε το τηλέφωνο και κάλεσε πρώτος. Οργάνωσε μία συνάντηση ή ακόμα κι ένα πάρτι στο σπίτι σου, πρότεινε μία έξοδο ή τηλεφώνησέ τους απλά για να δεις αν είναι καλά.

Επιδίωξε να βλέπεις τους νέους φίλους σου

Να περνάς χρόνο μαζί τους και να κάνετε πράγματα μαζί. Να θυμάσαι ότι η επαφή από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν αρκεί, γιατί από το ‘’διαδικτυακό μαζί’’ απουσιάζει το πραγματικό μαζί, δηλαδή οι ουσιαστικές στιγμές επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης.

Να εκφράζεις τα συναισθήματά σου

Και από την άλλη μην παραλείπεις να ρωτάς συχνά πώς νιώθουν οι άλλοι. Κάτι που συχνά κρατάει σταθερές τις ενήλικες σχέσεις είναι το μοίρασμα και η έκφραση συναισθήματος. Είναι σημαντικό να μοιράζεσαι αμοιβαία με τους φίλους σου τόσο τα θετικά όσο και τα αρνητικά συναισθήματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + 20 =