αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΜη αναστρέψιμη φαίνεται ότι είναι η συρρίκνωση της Huawei εκτός Κίνας

Μη αναστρέψιμη φαίνεται ότι είναι η συρρίκνωση της Huawei εκτός Κίνας

Μέχρι το 2018, η ανάπτυξη της Huawei, μιας κορυφαίας κινεζικής εταιρείας στον τομέα της καταναλωτικής τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιακών υποδομών, ήταν ασταμάτητη. Η εταιρεία ήταν έτοιμη να γίνει η μεγαλύτερη τεχνολογική μάρκα στον κόσμο στα smartphones.

Στη συνέχεια ήρθε η κατηφόρα που επιβράδυνε την εταιρεία μέχρι σήμερα. Όπως σημειώνει το PC Magazine, στην εταιρεία απαγορεύτηκε να συνεργάζεται με αμερικανικές εταιρείες. Για την ακρίβεια, δεν είχε πλέον πρόσβαση στη συνεργασία με την Google για το Android και το Play Store, αλλά και σε εταιρείες που συνδέονται με τις ΗΠΑ, όπως η TSMC, για την παραγωγή chipsets. Μεταξύ άλλων, ήταν εμφανές το σχέδιο επιβράδυνσης της εταιρείας στην ανάπτυξη υποδομών- έχει πλέον τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί επεξεργαστές από την Qualcomm ή τη MediaTek, αλλά χωρίς το μόντεμ 5G. Από τότε που η Huawei χαρακτηρίστηκε “κίνδυνος για την παγκόσμια ασφάλεια”, άρχισε μια αργή αλλά επώδυνη πτώση.

Τελικά, αναγκάστηκε να σταματήσει τη δημιουργία τσιπ Kirin στο τμήμα HiSilicon και πούλησε τη θυγατρική Honor σε τρίτους. Σε μια συνέντευξη στο winfuture, ο Yu Chengdong δήλωσε ότι η εταιρεία δεν ανταγωνίζεται πλέον άλλες εταιρείες στον κόσμο των κινητών τηλεφώνων- τώρα θέλει απλώς να επιβιώσει. Ενώ στην Κίνα ο στόχος αυτός αποδεικνύεται εύκολος, σε άλλες αγορές δεν φαίνεται πλέον να αξίζει τον κόπο, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης.

Φυσικά στην Κίνα, για παράδειγμα, με χρήστες που δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ τις υπηρεσίες Google Mobile Services (Play Store, Gmail κ.λπ.), ελάχιστα ή τίποτα δεν αλλάζει γι’ αυτούς. Σίγουρα, το 5G είναι μια μεγάλη απώλεια, αλλά αυτό δίνει στην εταιρεία την ευκαιρία να αναπτύξει περαιτέρω το δίκτυο LTE 4.5G+.

Έξω από την Κίνα, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Πραγματικά δυσκολευόμαστε να χρησιμοποιήσουμε συσκευές χωρίς το Google Play Store, αν και υπάρχει η δυνατότητα και παρά το γεγονός ότι οι συσκευές της Huawei είναι πλέον γεμάτες με εφαρμογές χάρη στο AppGallery. Έτσι, σύμφωνα με την εταιρεία, φαίνεται ότι οι χρήστες προτιμούν να επιλέγουν άλλες μάρκες παρά να υιοθετούν τη φιλοσοφία της Huawei. “Η παρουσία της εταιρείας στην Ευρώπη μειώνεται όλο και περισσότερο και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα ανάκαμψης. Πρέπει να εργαστούμε πιο αποτελεσματικά, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν οι πόροι για να το κάνουμε.” δήλωσε ο Yu.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + four =