αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜητσοτάκης: Αυξάνεται στα 500 ευρώ το πρόστιμο για άσκοπες μετακινήσεις και μη χρήση μάσκας

Μητσοτάκης: Αυξάνεται στα 500 ευρώ το πρόστιμο για άσκοπες μετακινήσεις και μη χρήση μάσκας

Ακόμα πιο τσουχτερό θα είναι στο εξής το πρόστιμο για όσους παραβιάζουν τους κανόνες του lockdown. Αυτό αφορά, για παράδειγμα, άσκοπες μετακινήσεις, μη χρήση μάσκας ή παραβίαση της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας. Το ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής.

«Το πρόστιμο για τους παραβάτες θα αυξηθεί από τα 300 ευρώ στα 500 ευρώ, ώστε να μπορούμε να ανοίξουμε την οικονομία χωρίς να βάλουμε σε κίνδυνο την υγεία με ένα τρίτο κύμα πανδημίας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Κάθε άνοιγμα εγκυμονεί κίνδυνο για αύξηση των κρουσμάτων» συμπλήρωσε, με φόντο το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Η ανακοίνωση έγινε από τη Βουλή στη συζήτηση σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας.

Αναφερόμενος στις ημέρες των εορτών είπε πως η ελληνική κοινωνία έδειξε πειθαρχία και συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των ειδικών. «Φαίνεται ότι ξεπεράσαμε τον σκόπελο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς χωρίς αναταράξεις». Ωστόσο υπογράμμισε πως τα στοιχεία αυτά δεν δικαιολογούν κανέναν εφησυχασμό.

«Εκτάκτως η Πολιτική Προστασία μπορεί να επιβάλει γρήγορα τοπικά περιοριστικά μέτρα» δήλωσε αναφορικά με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί για «κόκκινες» περιοχές.

Επίσης, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η κάλυψη κατά 80% του ενοικίου των επαγγελματιών επεκτείνεται για ένα ακόμη μήνα.

Δεύτερον, επεκτείνονται για δύο μήνες όλα τα επιδόματα ανεργίας.

UPDATE

Τα μάζεψαν μετά τις αντιδράσεις: Αναβάλλεται η αύξηση του προστίμου στα 500 ευρώ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 8 =