αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μην τσεκάρεις τα emails σου μόλις ξυπνάς»: 4 καθημερινές κινήσεις για να παραμείνεις συγκεντρωμένος και παραγωγικός

«Μην τσεκάρεις τα emails σου μόλις ξυπνάς»: 4 καθημερινές κινήσεις για να παραμείνεις συγκεντρωμένος και παραγωγικός

Όλοι έχουμε 24 ώρες διαθέσιμες κάθε ημέρα. Και αυτό δεν αλλάζει. Κάποιοι άνθρωποι όμως καταφέρνουν να είναι παραγωγικοί και να ολοκληρώνουν όλα τα tasks που έχουν βάλει στο πρόγραμμα τους, την στιγμή που κάποιοι άλλοι διαμαρτύρονται μόνιμα ότι «δεν προλαβαίνουν».

Ας το παραδεχτούμε: Στην χαοτική εποχή που ζούμε, είναι εύκολο να ξεφύγει η προσοχή μας. Οι περισπασμοί είναι άπειροι τριγύρω μας. Αν θες να είσαι παραγωγικός, πρέπει να κινηθείς σωστά. Μπορείς να ξεκινήσεις εφαρμόζοντας τις 4 απλές τακτικές που θα δεις παρακάτω. Είναι 4 καθημερινές κινήσεις για να παραμείνεις συγκεντρωμένος και παραγωγικός.

Πόσες από αυτές έχεις ήδη στην καθημερινότητα σου;

1# Μην τσεκάρεις τα emails σου μόλις ξυπνάς. Μία κακή συνήθεια που έχουμε αρκετοί από εμάς. Αν τσεκάρεις τα… αμέτρητα emails σου αμέσως μόλις ξυπνάς, ξεκινάς την ημέρα σου αργά και αντιπαραγωγικά. Το πιθανότερο είναι να ξοδέψεις 1 ώρα για να στείλεις απαντήσεις, και θα καταλήξεις να λες ότι δεν σου φτάνει ο χρόνος. Ενώ σίγουρα θα κουράσεις το μυαλό σου με «μη σημαντική» δουλειά. Μπορείς να τσεκάρεις τα emails σου αργότερα, μέσα σε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια που θα έχεις ορίσει.

2# Σταμάτα το multitasking. Κάνοντας πολλά πράγματα ταυτόχρονα, σημαίνει ότι δεν δίνεις πουθενά την πλήρη εστίαση σου. Κάνε ένα task κάθε φορά. Και μόλις το ολοκληρώνεις, πέρνα στο επόμενο.

3# Επίλεξε 2-3 σημαντικά tasks που πρέπει να ολοκληρώσεις μέσα στην ημέρα. Πολλές φορές καταλήγουμε στο multitasking ακριβώς επειδή έχουμε φορτώσει το προ΄γραμμα μας με περισσότερες δουλειές από αυτές που μπορεί να αντέξει. Και μετά… τρέχουμε να προλάβουμε. Αντί να μπεις σε αυτό το χαοτικό μοτίβο, επίλεξε 2-3 σημαντικά tasks τα οποία πρέπει να ολοκληρώσεις μέσα στην ημέρα. Και εστίασε σε αυτά.

4# Παρέμεινε offline μέχρι να τελειώσεις την βασική δουλειά. Πολλές φορές μπορεί να έχουμε φτιάξει σωστά όλο το πρόγραμμα μας. Αλλά στην πράξη… κάτι μας αποσυντονίζει. Και είναι λογικό: Είμαστε online σχεδόν όλη την ημέρα, με αποτέλεσμα συνέχεια κάτι να μας τραβά την προσοχή. Και ξέρεις ότι αν μπεις στο YouTube για να δεις ένα βίντεο 3 λεπτών, μπορεί να καταλήξεις να σερφάρεις εκεί για 3 ώρες. Τα πράγματα είναι απλά: Θυμάσαι τα 2-3 σημαντικά tasks που είπαμε πριν; Παρέμεινε offline μέχρι να τα ολοκληρώσεις. Άσε στην άκρη το ίντερνετ στο laptop ή το κινητό, τα social media και τα μηνύματα. Πρώτα να γίνει η δουλειά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − 11 =