αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μην το σκέφτεσαι πολύ»: Ο πρώην στενός συνεργάτης του Steve Jobs δίνει τη Νο1 συμβουλή του στους νέους επιχειρηματίες

«Μην το σκέφτεσαι πολύ»: Ο πρώην στενός συνεργάτης του Steve Jobs δίνει τη Νο1 συμβουλή του στους νέους επιχειρηματίες

Ο Guy Kawasaki είναι σήμερα γνωστός επενδυτής στη Silicon Valley, συγγραφέας και ομιλητής σε business events. Ξέρει πολύ καλά από ιστορίες επιτυχίας. Είναι ο άνθρωπος που συνεργάστηκε στενά με τον Steve Jobs στην Apple, στα ’80s και στις αρχές των ’90s. Βοηθώντας στην δημιουργία και την κυκλοφορία του πρώτου Macintosh, αλλά και στην ανάπτυξη της μεγάλης βάσης θαυμαστών που έχει η εταιρία.

Από τότε εργάστηκε σε αρκετές τεχνολογικές εταιρίες, επένδυσε σε άλλες, έγραψε βιβλία για την καινοτομία. Μιλώντας στο CNBC, έδωσε την συμβουλή του στους νέους επιχειρηματίες.

«Η κορυφαία μου συμβουλή για τους επιχειρηματίες, είναι να φτιάξουν ένα prototype του προϊόντος τους. Και να το βγάλουν εκεί έξω», τονίζει ο Guy Kawasaki.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, πολλοί νέοι επιχειρηματίες σπαταλούν υπερβολικά πολύ χρόνο για να σκεφτούν το αν θα ξεκινήσουν μια επιχείριση. Από την άλλη, ξοδεύουν πολύ λίγο χρόνο για να σκεφτούν το αν πραγματικά οι άνθρωποι χρειάζονται το προϊόν που έχουν στο μυαλό τους. Σε κάθε περίπτωση όμως, πρέπει να ξεκινήσεις. Η επιχείρηση σου πρέπει να «ταξιδέψει». Και όχι να μένεις στα Powerpoint, Excel ή Word documents.

Ο γνωστός businessman σημειώνει πως όταν θα φτάσει η ώρα να κάνεις την παρουσίαση σου μπροστά σε επενδυτές, το να δείξεις ένα πραγματικό προϊόν (ακόμα και σε αρχικό στάδιο), είναι πολύ πιο σημαντικό από το να παρουσιάσεις ένα business plan ή μια μελέτη. «Η πιο σημαντική παρουσίαση σε έναν επενδυτή, είναι ένα prototype που ήδη χρησιμοποιείται ή έχει συνδρομητές» τονίζει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + one =