αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜην στέλνετε μαζικά βιογραφικά όταν ψάχνετε για δουλειά. Ένας HR Expert προτείνει 5 διαφορετικές κινήσεις

Μην στέλνετε μαζικά βιογραφικά όταν ψάχνετε για δουλειά. Ένας HR Expert προτείνει 5 διαφορετικές κινήσεις

Είναι αλήθεια ότι στην ψηφιακή εποχή που ζούμε, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αναζητήσεις εργασίας και να κάνεις την αίτηση σου.

Ο τεράστιος αριθμός των πλατφορμών και η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τον εξορθολογισμό της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων καθιστούν «πολύ εύκολη»… τη μαζική υποβολή αιτήσεων για ανοιχτές θέσεις εργασίας σήμερα, λέει στο CNBC ο Donald Knight, Chief People Officer Greenhouse, μίας πλατφόρμας προσλήψεων.

Αν και η διαδικασία προσλήψεων έχει γίνει πιο προσιτή και αποτελεσματική, λέει ο Knight, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε εξάντληση από την αναζήτηση εργασίας.

«Στο παρελθόν, όπου μπορεί να έπρεπε να κάνετε 40 βήματα για να ολοκληρώσετε μια αίτηση, σήμερα, οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να το κάνουν αυτό σε λιγότερο από επτά βήματα», που μπορεί να διαρκέσουν μόλις 45 δευτερόλεπτα συνολικά, λέει ο Knight στο CNBC.

Και πολλά άτομα που αναζητούν εργασία, στέλνουν μαζικά βιογραφικά για εκατοντάδες θέσεις εργασίας- συχνά χωρίς να λαμβάνουν καν απάντηση.

Ο Donald Knight παραθέτει πέντε βήματα στα οποία μπορείτε να εστιάσετε κατά την αναζήτηση εργασίας και να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό:

1. Βασιστείτε στις συστάσεις

Η ευκολία υποβολής αίτησης για ανοιχτές θέσεις εργασίας έχει οδηγήσει σε «έκρηξη» στις αιτήσεις ανά ρόλο, πολλές από τις οποίες είναι συχνά «μειωμένης» ποιότητας, λέει ο Knight.

Η μέση θέση εργασίας στη Greenhouse έλαβε 228 αιτήσεις τον Φεβρουάριο του 2024 — αύξηση 45% από τον Φεβρουάριο του 2023. Οι υπεύθυνοι προσλήψεων είναι τόσο απασχολημένοι όσο ποτέ, εξετάζοντας κατά μέσο όρο σχεδόν 400 αιτήσεις ανά μήνα.

Για το σκοπό αυτό, ο Knight λέει ότι μια σύσταση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνει έναν αιτούντα να ξεχωρίσει μπροστά στα  μάτια των υπεύθυνων προσλήψεων «που κατακλύζονται από αιτήσεις». Δείτε εάν μπορείτε να λάβετε μια σύσταση από κάποιον που εργάζεται στην εταιρεία, όπως ένας πρώην συνάδελφος ή κάποιος με τον οποίο έχετε δικτυωθεί στο παρελθόν.

2. Κάντε μια προσωπική σύνδεση

Εάν δεν έχετε ήδη μια σύσταση μέσα από την εταιρεία, είναι μια ωραία πινελιά να συνδεθείτε με τον υπεύθυνο προσλήψεων μαζί με την αίτησή σας, λέει ο Knight. Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να τους στείλετε ένα email ή ένα προσωπικό μήνυμα στο LinkedIn για εσάς και να πείτε ότι μόλις υποβάλατε αίτηση για την ανοιχτή θέση.


3. Να είστε επιλεκτικοί

Ακόμα κι αν μπορείτε να κάνετε αίτηση για μια ανοιχτή θέση μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, δεν σημαίνει ότι αξίζει τον χρόνο.

«Η μεγαλύτερη συμβουλή μου για τους υποψηφίους είναι να είναι επιλεκτικοί σχετικά με τις θέσεις εργασίας στις οποίες υποβάλλουν αίτηση και να μην στέλνουν βιογραφικό για μια δουλειά που πραγματικά δεν θέλουν», λέει ο Knight. Μπορεί να σπαταλάτε τον χρόνο σας, τον χρόνο του υπεύθυνου προσλήψεων και τον χρόνο του ατόμου που θέλει πραγματικά τον ρόλο.

Αντίθετα, εστιάστε σε αυτό που θέλετε περισσότερο από έναν νέο εργοδότη, είτε πρόκειται για καλύτερο ρόλο, ευέλικτη εργασία, καλύτερα οφέλη και ούτω καθεξής, και ιεραρχήστε τις αιτήσεις σας ανάλογα.

4. Προσαρμόστε το βιογραφικό σας

Ο Knight λέει ότι η δοκιμασμένη και αληθινή συμβουλή για την προσαρμογή του βιογραφικού σας για κάθε θέση, εξακολουθεί να αξίζει τον κόπο. Τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT μπορούν να σας βοηθήσουν για να χτίσετε το βιογραφικό, δίνοντας προτεραιότητα στις λεπτομέρειες της θέσης εργασίας που ταιριάζουν με την εμπειρία σας.

Φυσικά ο,τι αναφέρετε στο βιογραφικό σας πρέπει να είναι αλήθεια.

«Οι υπεύθυνοι προσλήψεων καταλαβαίνουν πότε ένας υποψήφιος έχει βάλει κόπο στην αίτησή του και στο βιογραφικό του και δίνουν προτεραιότητα σε αυτά που φαίνονται να ταιριάζουν περισσότερο», λέει ο Knight.

5. Μην προσπαθήσετε να… ξεγελάσετε το σύστημα

Τέλος, ο Knight λέει ότι κάτι που πρέπει να αποφύγετε είναι να βασίζεστε στην τεχνητή νοημοσύνη για να προσπαθήσετε να «ξεγελάσετε» το σύστημα προσλήψεων.

Για παράδειγμα, η πλειονότητα των ατόμων που αναζητούν εργασία, το 57% συγκεκριμένα, λέει ότι θα έβαζαν λέξεις-κλειδιά στο βιογραφικό τους για να αυξήσουν τις πιθανότητές τους να τους «αλιεύσει» η μηχανή αναζήτησης προσλήψεων ή κάποιο τεχνολογικό εργαλείο, σύμφωνα με έρευνα του Greenhouse. Η ιδέα είναι ότι αν «αντιγράψεις» στοιχεία από την αγγελία και τα βάλεις στο βιογραφικό σου, αυτό θα γίνει αντιληπτό από το AI screener και θα προωθήσει το βιογραφικό σου.

«Μην σπαταλάς τον χρόνο σου κάνοντας αυτό», λέει ο Knight.

Είναι “κακή συμβουλή”, είπε στο CNBC ο Farah Sharghi, ένας tech recruiter . Τα συστήματα παρακολούθησης των αιτούντων δεν φιλτράρουν τα βιογραφικά με βάση λέξεις-κλειδιά, λέει, και μόλις ένας άνθρωπος παρέμβει και διαβάσει το κείμενο, θα δει γρήγορα τι έχετε κάνει.

Αντί να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο, λέει ο Night, «δώστε έμφαση στις δεξιότητες που έχετε και, κυρίως, χρησιμοποιήστε την ίδια γλώσσα με την περιγραφή της εργασίας στην αγγελία».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − 13 =