αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜην περιμένεις μέχρι αύριο

Μην περιμένεις μέχρι αύριο

«Το πρόβλημα του να περιμένεις μέχρι αύριο για να κάνεις το οτιδήποτε, είναι πως όταν τελικά φτάνει, αυτό ονομάζεται ‘σήμερα’». Κάπως έτσι ξεκινά το άρθρο του Success.com. Και για όποιον δεν κατάλαβε, εξηγεί: «Σήμερα είναι το χτες του αύριο. Επομένως το ερώτημα είναι το εξής: Τι έκανες με αυτή την ευκαιρία; Οι περισσότεροι θα σπαταλήσουμε το αύριο, όπως σπαταλήσαμε το χτες».

Κάθε ένας από εμάς, πρέπει να κάνει μια παύση. Και να θυμηθεί ότι το ρολόι δεν σταματά να δουλεύει. Το ίδιο ρολόι που ξεκίνησε να «τρέχει» όταν γεννηθήκαμε, μια ημέρα θα σταματήσει.

«Όταν τελικά τελειώσει το παιχνίδι της ζωής, δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία να διορθώσουμε τα λάθη μας», τονίζεται στο ίδιο άρθρο. Ανεξάρτητα από την ηλικία που έχει κάποιος, πρέπει να καταλάβει την ανάγκη να δράσει σήμερα. Και όχι να περιμένει… το αύριο, την Δευτέρα ή την αρχή του έτους.

«Πρέπει να κατανοούμε συνεχώς την αξία κάθε στιγμής της ζωής μας – στιγμές που φαίνονται τόσο ασήμαντες ώστε η απώλειά τους συχνά περνά απαρατήρητη», σημειώνει το Success.com.

Έχουμε ακόμα όλο τον χρόνο που χρειαζόμαστε. Έχουμε ακόμα πολλές ευκαιρίες, πολλά χρόνια για να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Θα υπάρξει ένα αύριο, μία επόμενη εβδομάδα, ένας επόμενος μήνας και ένας επόμενος χρόνος. Αλλά αν δεν αναπτύξουμε μια αίσθηση ”επείγουσας ανάγκης”, αυτά τα ”παράθυρα του χρόνου” θα σπαταληθούν άσκοπα, όπως και οι εβδομάδες, οι μήνες και τα χρόνια πριν από αυτά.

Όλο αυτό είναι ένα σκηνικό που το βλέπουμε συχνά και στην Ελλάδα. Πολλοί είναι οι άνθρωποι που έχουν καλές ιδέες. Αλλά λίγοι είναι αυτοί που τις κάνουν πράξη. Οι περισσότεροι το αφήνουν απλά «για αργότερα». Με διάφορες δικαιολογίες. Και στις περισσότερες περιπτώσεις, το «αργότερα» γίνεται «ποτέ».

Ενώ σκέφτεσαι τους μεγάλους στόχους του αύριο, κάνε το πρώτο βήμα σήμερα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μπορώ να αγοράσω οτιδήποτε θέλω, αλλά δεν μπορώ να αγοράσω χρόνο»: Μια φράση του Warren Buffett που θα σε προβληματίσει

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + twenty =