αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μην περιμένεις για να ξεκινήσεις»: 5 αλήθειες που πρέπει να ακούσεις σχετικά με την επιτυχία

«Μην περιμένεις για να ξεκινήσεις»: 5 αλήθειες που πρέπει να ακούσεις σχετικά με την επιτυχία

Όλοι θέλουν να φτάσουν στην επιτυχία. Όπως κι αν ορίζεται αυτή για τον καθένα. Υπάρχουν πολλοί που λένε ότι δεν υπάρχει μια «συνταγή για την επιτυχία». Και όντως αυτό έχει μια γερή δόση αλήθειας. Αφού ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, και η καταστάσεις με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος είναι επίσης διαφορετικές.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες γενικότερες αλήθειες που σχετίζονται με την επιτυχία. Και μπορούν αν σε βοηθήσουν να φτάσεις στον δικό σου μεγάλο στόχο. Το It’s Possible σου παραθέτει 5 τέτοιες αλήθειες.

1# Μην περιμένεις για να ξεκινήσεις. Είναι κάτι που το έχουμε ξανά πει. Ακόμα και στην Ελλάδα, η αναβλητικότητα είναι ίσως ο Νο1 λόγους που απομακρύνει πολλοί ανθρώπους από την επιτυχία. Καλές ιδέες υπάρχουν. Αλλά τελικά λίγοι από αυτούς που έχουν τις ιδέες, τις κάνουν τελικά πράξη.

2# Ένα success story μπορεί να ξεκινήσει από οπουδήποτε. Μια ακόμα δικαιολογία που ακούμε, είναι ότι κάποιος δεν βρίσκεται στο κατάλληλο μέρος για να ξεκινήσει την προσπάθεια του. Όπως έχει δείξει όμως η ιστορία, ένα success story μπορεί να ξεκινήσει ακόμα και από μια φτωχή χώρα ή μια κακόφημη γειτονιά. Τι σκέφτονταν, άραγε, ο Jack Ma όταν ξεκίναγε την Alibaba, ενώ ο ίδιος προερχόταν από μια φτωχή περιοχή της Κίνας;

3# Δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Είναι μια αλήθεια που θα δεις στον δρόμο προς την επιτυχία. Θα χρειαστεί να κάνεις θυσίες. Να έχεις περιορισμένο ελεύθερο χρόνο. Ίσως δεν θα βλέπεις όσο θα ήθελες τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Σε κάθε φάση της ζωής σου πρέπει να κάνεις τις επιλογές σου.

4# Μην περιμένεις την τύχη. Μιας και μιλήσαμε για επιλογές, πρέπει να πούμε ότι τελικά οι επιλογές μας είναι που κάνουν την διαφορά. Μην περιμένεις… την καλή τύχη. Και μην ρίχνεις την ευθύνη σε «άλλους». Όποιος έχει φτάσει στην επιτυχία, έκανε καλές επιλογές. Δεν είναι τυχαία μια ωραία φράση, που λέει ότι η ζωή μας είναι τελικά το άθροισμα των επιλογών μας.

5# Μην ξεχνάς από που ξεκίνησες. Και δεν μιλάμε… μόνο γεωγραφικά. Ένα μεγάλο στοίχημα πέρα από τα χρήματα ή την δόξα, είναι το να μην αλλοιωθείς στην διαδρομή. Βλέπουμε αρκετούς ανθρώπους να ξεκινούν διαφορετικοί, και να καταλήγουν διαφορετικοί. Ότι κι αν γίνει, όσα χρήματα κι αν βγάλεις, μην ξεχνάς από που ξεκίνησες. Και ποιος ήταν ο μεγάλος σκοπός σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + nineteen =