αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Μην ξεκινάτε το βιογραφικό σας με αυτές τις 3 κατηγορίες»: Εξηγεί μία expert με 15 χρόνια εμπειρίας

«Μην ξεκινάτε το βιογραφικό σας με αυτές τις 3 κατηγορίες»: Εξηγεί μία expert με 15 χρόνια εμπειρίας

Η απόκτηση της δουλειάς των ονείρων σας έχει να κάνει με το να κάνετε μια καλή πρώτη εντύπωση. Tο τι βάζετε στην κορυφή του βιογραφικού σας, παίζει τον ρόλο του. Δυστυχώς, πάρα πολλά άτομα που αναζητούν εργασία δεν χρησιμοποιούν αυτόν τον χώρο προς όφελός τους.

Όπως εξηγεί η J.T. O’Donnell, «ενα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν όσοι αναζητούν εργασία είναι να ξεκινούν το βιογραφικό τους με μακροσκελείς, βαρετές και παραγράφους για το… πόσο σπουδαίοι είναι. Αλλά μάντεψε: Όλοι όσοι κάνουν αίτηση για αυτή τη θέση πιστεύουν ότι είναι υπέροχοι και άξιοι του χρόνου ενός υπεύθυνου προσλήψεων».

Η ίδια έχει πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας στο HR, τις προσλήψεις και το career coaching. Μιλώντας στο CNBC παραθέτει τις 3 κατηγορίες που δεν πρέπει να τοποθετήσετε την κορυφή του βιογραφικού σου.

Περίληψη επιτευγμάτων. Οι ευθύνες και τα επιτεύγματα που αναφέρονται στην ενότητα του ιστορικού εργασίας του βιογραφικού σας θα πρέπει ήδη να δίνουν μια εικόνα του τι φέρνετε στο τραπέζι, επομένως δεν χρειάζεται να το ενισχύσετε με έναν μακρύ πρόλογο.

Στόχοι. Πολλοί κάνουν μια εισαγωγή που περιγράφει την κατεύθυνση της σταδιοδρομίας τους, τους στόχους, και το γιατί ταιριάζουν στην Χ θέση. «Αυτό δεν προσφέρει νέες ή χρήσιμες πληροφορίες. Ποιο είναι το νόημα να διευκρινίσετε το προφανές γεγονός ότι σας ενδιαφέρει η θέση;», λέει η Donnell.

Τι ψάχνετε σε μια δουλειά: Ακόμα κι αν είστε ένα όνομα που «μετράει» στον κλάδο, το να εξηγείτε τι θέλετε σε μια δουλειά σας κάνει να φαίνεστε σαν… ερασιτέχνης. Στόχος σας είναι να «πουλήσετε» το πώς μπορείτε να βοηθήσετε την εταιρεία και όχι το αντίστροφο.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να πείσετε τους εργοδότες να διαβάσουν ολόκληρο το βιογραφικό σας είναι να ξεκινήσετε με μια πρόταση που αναφέρεται γενικά στο ιστορικό σας και σε τουλάχιστον δύο από τις ισχυρότερες δεξιότητές σας.

Είναι πολύ απλό: [Επαγγελματικός τίτλος] με [X] χρόνια εμπειρίας στο [X] και [X].

Στη συνέχεια, κάτω από αυτό, εισαγάγετε μια στήλη που να περιλαμβάνει από έξι έως οκτώ πιο συγκεκριμένες δεξιότητες που είναι μετρήσιμες και μπορούν να επικυρωθούν στην ενότητα ”εμπειρία”. Αυτό επιτρέπει στους διευθυντές προσλήψεων να ”σαρώσουν” γρήγορα τις ικανότητές σας. Ακολουθεί ένα παράδειγμα:

«Για την top ενότητα, προτείνω να συμπεριλάβετε κυρίως hard skills. Η επιλογή ενός υποψηφίου που έχει αρκετές γνώσεις για να κάνει τη δουλειά χωρίς εκτεταμένη εκπαίδευση αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τους διευθυντές πρόσληψης. Σίγουρα, τα soft skills είναι απαραίτητα, αλλά θα υπάρχει χώρος για να μιλήσετε για όλα αυτά στο κυρίως σώμα του βιογραφικού σας (και αυτοπροσώπως εάν επιλεγείτε για συνέντευξη). Επίσης, οι αλγόριθμοι του συστήματος παρακολούθησης αιτούντων (ATS) αναζητούν hard skills κατά την κατάταξη και το φιλτράρισμα των αιτήσεων», λέει η Donnell.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × four =