αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μην μπείτε στην επιχειρηματικότητα για να παίξετε με ασφάλεια»: 10 σοφά points από τον CEO της Disney

«Μην μπείτε στην επιχειρηματικότητα για να παίξετε με ασφάλεια»: 10 σοφά points από τον CEO της Disney

Τώρα βγάζει 66 εκατ. δολάρια τον χρόνο ως CEO της Disney. Ωστόσο η διαδρομή του Bob Iger προς την κορυφή δεν ήταν καθόλου εύκολη. Έπρεπε από τα 13 του να δουλεύει, έτσι ώστε να μπορεί να συντηρεί τον εαυτό του.

Πήγε να εργαστεί στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC στα 23 του, ως studio supervisor. Μέσα στα επόμενα 31 χρόνια άλλαξε πάνω από 20 θέσεις μέσα στον Όμιλο. Τελικά, έγινε CEO της Disney το 2005.

«Ήμουν το πιο ‘ασήμαντο’ crew member στην παραγωγή μιας καθημερινής σαπουνόπερας. Συμμετείχα σε ένα δίκτυο που παρήγαγε μερικές από τις πιο πρωτοποριακές τηλεοράσεις εκπομπές (και μερικά από τα πιο κακόφημα προγράμματα) όλων των εποχών», λέει ο Iger στο βιβλίο του με τίτλο The Ride of a Lifetime.

Τελικά, τι χρειάζεσαι για να γίνεις σπουδαίος leader; Συχνά οδηγούμαστε από τον φόβο. Ένα φόβο που μας εμποδίζει να αλλάξουμε «παλιά μοντέλα» τα οποία πλέον δεν λειτουργούν. Αυτό είναι πρόβλημα. «Μην μπείτε στην επιχειρηματικότητα για να παίξετε με ασφάλεια. Μπείτε για να δημιουργήσετε τις δυνατότητες για κάτι σπουδαίο», λέει ο Bob Iger. Και παραθέτει τα 10 συστατικά που πρέπει να έχει ένας μεγάλος leader. Είναι αυτά που βοήθησαν και τον ίδιο.

 

1# Αισιοδοξία

2# Θάρρος

3# Εστίαση

4# Αποφασιστικότητα

5# Περιέργεια

6# Αμεροληψία

7# Συνεχή μάθηση

8# Αυθεντικότητα

9# Συνεχή προσπάθεια για βελτίωση

10# Ακεραιότητα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × four =