αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μην μετανιώνεις τίποτα»: 6 μαθήματα ζωής από έναν ανίκητο Σαμουράι

«Μην μετανιώνεις τίποτα»: 6 μαθήματα ζωής από έναν ανίκητο Σαμουράι

Ο ανίκητος Σαμουράι, Miyamoto Musashi, είναι ένας από τους πιο γνωστούς πολεμιστές στον κόσμο. Έκανε τα πράγματα διαφορετικά από τους άλλους, κάτι που τον βοήθησε να ανέβει στην κορυφή και να ξεχωρίσει. Ωστόσο, τα μαθήματα ζωής του Musashi μπορούν να είναι χρήσιμα για όλους μας.

Ο Musashi ήταν ένας ιδιαίτερος πολεμιστής γιατί χρησιμοποίησε δύο σπαθιά ταυτόχρονα, για να κερδίσει τελικά πάνω από 60 μονομαχίες.

Αυτοί οι πολεμιστές θεωρούνται συνήθως ως άψογοι μαχητές λόγω των μονομαχιών και της χρήσης ξίφους, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα από πίσω. Οι πολεμιστές ανέφεραν, για παράδειγμα, τη διατήρηση της ψυχραιμίας ως το κλειδί για την επιτυχία και τη βέλτιστη απόδοση. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μερικά από τα μαθήματα ζωής τους, δείτε παρακάτω 6 μαθήματα ζωής του Musashi. Είναι μια καλή αρχή.

1. Αποδεχτείτε τη ζωή όπως είναι τώρα

Αν θέλεις να είσαι δυνατός, πρέπει να αποδεχτείς όλες τις δυσκολίες της ζωής. Τα πράγματα δεν θα πάνε πάντα όπως τα θέλετε, αλλά πρέπει να μάθετε να εργάζεστε με αυτό που έχετε. Όταν αποδεχτείτε τη ζωή όπως είναι, θα ξεπεράσετε τις αμφιβολίες, τους φόβους και τις προκλήσεις. Είναι επίσης σημαντικό να έχετε μια θετική νοοτροπία.

2. Μην κάνετε πράγματα μόνο για ευχαρίστηση

Ζήστε το παρόν χωρίς να βγείτε από το δρόμο σας για να κυνηγήσετε την ευχαρίστηση. Αντίθετα, εκτιμήστε την απόλαυση όταν σας έρχεται φυσικά. Το να μην αναζητάς μανιωδώς ευχαρίστηση, απαιτεί αυτοπειθαρχία. Ο Musashi έζησε έτσι και δεν αναζητούσε την φευγαλέα ευχαρίστηση. Πίστευε επίσης ότι η αναζήτηση διασκέδασης θα του αποσπούσε την προσοχή από τα σημαντικά κομμάτια της ζωής του.

3. Να είστε αποφασιστικοί και να αποφεύγετε να ενεργείτε παρορμητικά με συναίσθημα

Ο Musashi πίστευε ότι πρέπει να ξέρεις τι θέλεις. Η δράση καθοδηγούμενη από ένα παρορμητικό συναίσθημα δείχνει ότι δεν σκεφτήκατε καλά την απόφασή σας πριν την κάνετε. Όταν έχετε ήδη αποφασίσει για κάτι στο μυαλό σας, μην αφήσετε τα συναισθήματά σας να επηρεάσουν αυτήν την επιλογή την τελευταία στιγμή.

4. Μην εστιάζετε πολύ στον εαυτό σας

Εάν έχετε εμμονή με τον εαυτό σας, χάνετε τα σημαντικά κομμάτια της ζωής. Θυμηθείτε ότι είστε μικρός… σε σύγκριση με το σύμπαν, επομένως υπάρχουν πολλά περισσότερα για να εστιάσετε γύρω σας. Αν δεν έχετε εμμονή με τον εαυτό σας, θα αρχίσετε να αντιλαμβάνεστε την απρόβλεπτη πραγματικότητα της ζωής. Σας βοηθά να έχετε καλύτερη κρίση, να γίνετε πιο προσαρμοστικοί, να βρείτε την ανάπτυξη και να αποκτήσετε μια θετική νοοτροπία.

5. Μην μετανιώνετε για τίποτα

Δεν μπορείτε να αλλάξετε το παρελθόν, γι’ αυτό μάθετε να το αποδέχεστε όπως είναι. Η λύπη δεν θα διορθώσει τίποτα και θα σε απομακρύνει από το παρόν. Μην σπαταλάτε χρόνο και ενέργεια σε τύψεις, δεν έχει νόημα. Ενώ τα λάθη πονάνε, δεν πρέπει να νιώθετε ντροπή για αυτά. Αντίθετα, χρησιμοποιείστε τα ως χρήσιμα μαθήματα.

6. Κάντε τα πράγματα διαφορετικά από την υπόλοιπη κοινωνία

Οι άνθρωποι τείνουν να είναι… σκλάβοι της κοινωνίας, να ακολουθούν ο ένας τον άλλον και να κάνουν τα ίδια πράγματα. Η κοινωνία σας κάνει να πιστεύετε π.χ. ότι χρειάζεστε υλικά αγαθά ή ότι πρέπει να κάνετε κάτι με συγκεκριμένο τρόπο. Ωστόσο, ο Musashi τόνισε τη σημασία του να μην ακολουθείς την κοινωνία. Κάντε τα πράγματα με τον δικό σας τρόπο και επικεντρωθείτε στο να χτίσετε τον χαρακτήρα σας, αντί να πηγαίνετε μαζί με την μάζα. Άλλωστε, ακόμα και οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου, κατάφεραν να ξεχωρίσουν επειδή έκαναν κάτι… με τον δικό τους τρόπο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + seven =