αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μην λειτουργείς σαν να τα γνωρίζεις όλα»: Ο Satya Nadella παραθέτει μια σπουδαία συμβουλή

«Μην λειτουργείς σαν να τα γνωρίζεις όλα»: Ο Satya Nadella παραθέτει μια σπουδαία συμβουλή

Εδώ και περίπου 3 χρόνια ο Satya Nadella βρίσκεται στο «τιμόνι» της Microsoft, από τη θέση του CEO. Και έχει καταφέρει να δώσει νέα ώθηση στην εταιρία. Θα πίστευε κανείς, ότι ένας άνθρωπος που βρίσκεται σε μια τόσο υψηλή θέση, θα λειτουργεί… σαν παντογνώστης. Όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Σε συνέντευξη του στο Business Insider, ο Satya Nadella μιλά με τα καλύτερα λόγια για το βιβλίο «Mindset», που έχει γράψει ο ψυχολόγος του Στάνφορντ, Carol Dweck, και το οποίο έχει γίνει best seller. Όπως τόνισε ο γνωστός businessman, του δίνει την έμπνευση για να οικοδομήσει την κουλτούρα που θέλει στην Microsoft.

«Δεν το διάβασα στον πλαίσιο της business ή επαγγελματική κουλτούρας, αλλά στο πλαίσιο της Εκπαίδευσης των παιδιών μου. Ο συγγραφέας, περιγράφει την απλή περίπτωση των παιδιών στο σχολείο. Ένα παιδί έχει την λογική “know-it-all” και ένα άλλο “learn-it-all”. Το δεύτερο παιδί, τα καταφέρνει πολύ καλύτερα από το πρώτο πάντα. Ακόμα κι αν το “know-it-all” παιδί έχει ξεκινήσει με καλύτερη έμφυτη ικανότητα», εξηγεί ο Nadella.

Και συμπληρώνει: «Επιστρέφοντας στις επιχειρήσεις, αν αυτό ισχύει για τα παιδιά στο σχολείο, τότε ισχύει και για CEOs σαν εμένα και ολόκληρους Οργανισμούς όπως η Microsoft». Με απλά λόγια, ο ίδιος εννοεί ότι δεν πρέπει να είσαι ένας που «τα ξέρει όλα», αλλά κάποιος που «θέλει να τα μάθει όλα».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 2 =