αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜην κάνετε ποτέ αυτά τα 2 πράγματα αν λάβετε μια πρόταση με χαμηλό μισθό: Εξηγεί μία career expert

Μην κάνετε ποτέ αυτά τα 2 πράγματα αν λάβετε μια πρόταση με χαμηλό μισθό: Εξηγεί μία career expert

Βρήκατε μια δουλειά για την οποία είστε πραγματικά ενθουσιασμένοι, ολοκληρώσατε τη διαδικασία της συνέντευξης και φτάσατε στην τελική προσφορά. Τα άσχημα νέα; Είναι χαμηλός ο προτεινόμενος μισθός. Πολυ συνηθισμένο και στην Ελλάδα.

Τι πρέπει να κάνεις σε αυτή την περίπτωση; Σε άρθρο της στο CNBC, η J.T. O’Donnell, career expert με 15 χρόνια εμπειρία στο HR, παραθέτει 2 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις.

1. Μην το πάρεις προσωπικά. Οι εργοδότες προσφέρουν χαμηλούς μισθούς για διάφορους λόγους – ίσως έχουν περιορισμένο μπάτζετ προσλήψεων ή αφήνουν λίγο περιθώριο για να κινηθούν επειδή περιμένουν από εσάς να διαπραγματευτείτε. Δεν έχει να κάνει πάντα με το εκάστοτε μεμονωμένο άτομο. Δεν σημαίνει ότι δεν είσαι καλός στη δουλειά σου ή ότι δεν έχεις καλό βιογραφικό.

2. Μην δείξεις απογοήτευση ή θυμό. «Μείνετε ήρεμοι και χρησιμοποιήστε αυτόν τον χρόνο για να συγκεντρώσετε τις σκέψεις σας, να πάρετε σημαντικές αποφάσεις και να προετοιμάσετε μια σταθερή απάντηση», λέει η career expert. Όποιο κι αν είναι το τελικό αποτέλεσμα, είναι πάντα χρήσιμο να χτίσεις μια καλή σχέση με τον manager/ εργοδότη που έχεις απέναντι σου. Το να ενδώσετε στα αρνητικά σας συναισθήματα θα σταθεί εμπόδιο στον επαγγελματισμό σας και πιθανώς θα ”κάψει” γέφυρες. Όταν ανταποκρίνεστε με ευγένεια και ειλικρίνεια, φαίνεστε πιο συμπαθείς και είναι εύκολο να εργαστείτε μαζί του—αυτό που θέλουν οι εργοδότες να δουν στους εργαζόμενους.

Ωραία, αλλά υπάρχουν κάποιες κινήσεις που πρέπει να κάνεις; Ναι!

Ζήτα τουλάχιστον μία ή δύο ημέρες για να εξετάσεις την προσφορά

Οι προσφορές εργασίας έχουν ημερομηνία λήξης και πολλοί εργοδότες μπορεί να βάλουν από 48 έως 72 ώρες προθεσμία, κάτι που είναι λογικό. Κάποιοι μπορεί να είναι γενναιόδωροι και να σας δώσουν μια εβδομάδα να το σκεφτείτε. Σκέψου το, δώσε μια απάντηση, και αν τελικά πεις «όχι», προχώρα γρήγορα παρακάτω στην αναζήτηση εργασίας.

Σήκωσε το τηλέφωνο όταν είσαι έτοιμος να απαντήσεις

«Μπορεί να είναι πολύ πιο εύκολο να εξηγήσετε γιατί δεν είστε ευχαριστημένοι με την προσφορά ενός μισθού μέσω email, αλλά πάντα συνιστώ να σηκώνετε το τηλέφωνο. Γιατί; Για να ακούσουν την ειλικρίνεια και τον επαγγελματισμό μέσα από τον τόνο της φωνής σας. Επίσης, οι συνομιλίες που αφορούν χρήματα είναι ευαίσθητες και το να το κάνετε μέσω μιας κλήσης μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τυχόν κακή επικοινωνία», λέει η ίδια.

Να είσαι ευγενικός- αλλά να είσαι αυστηρός με αυτά που θες

Το πρώτο βήμα είναι να πείτε ένα «ευχαριστώ». Διατηρήστε έναν σεβασμό και πείτε στον υπεύθυνο προσλήψεων πόσο εκτιμάτε που αφιέρωσε χρόνο για να σας πάρει συνέντευξη.

Ωστόσο, ξεκαθαρίστε ότι ο μισθός που προσφέρουν είναι πολύ χαμηλός για να τον αποδεχτείτε. Να καταλάβει ότι γνωρίζετε την αξία σας και είστε πρόθυμοι να το υποστηρίξετε. Αυτό είναι σημαντικό.

Όλη αυτή η διαδικασία μπορεί να σε οδηγήσει σε μια καλύτερη προσφορά. Αφού αρκετοί εργοδότες/ manager είναι πρόθυμοι να διαπραγματευτούν και διαθέτουν ένα μεγαλύτερο μπάτζετ από αυτό που αρχικά ρίχνουν στο τραπέζι. Από την άλλη, μπορεί να οδηγήσει και στο να απορριφθείς. Είναι και αυτό ένα πιθανό σενάριο. Αλλά τουλάχιστον θα έχεις εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + sixteen =