αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Μην κάνεις αυτά τα 4 λάθη με τα χρήματα σου στα 30s σου»: Εξηγεί μία expert της JP Morgan

«Μην κάνεις αυτά τα 4 λάθη με τα χρήματα σου στα 30s σου»: Εξηγεί μία expert της JP Morgan

Όλοι θέλουν να κάνουν μία καλή διαχείριση στα οικονομικά τους. Κάτι που όμως δεν είναι εύκολο- ειδικά στην απρόβλεπτη εποχή που ζούμε. Είναι πιο χρήσιμο από ποτέ να φτιάξεις το δικό σου πλάνο λοιπόν, και να μην βαδίζεις… στην τύχη.

Η Anne Lester είναι πρώην Head of Retirement Solutions στην JP Morgan. Κατά καιρούς έχει φιλοξενηθεί σε πολλά μεγάλα ΜΜΕ, παραθέτοντας τα οικονομικά tips της. Εδώ είναι 4 οικονομικά λάθη που έχει δει η ίδια να κάνουν πολλοί άνθρωποι στα 30s τους. Και σίγουρα μπορούν να λειτουργήσουν ως «βαρίδια» για το μέλλον και να σε βγάλουν εκτός δρόμου.

Μήπως κάνεις κάποια από αυτά;

1# Δεν έχεις χρήματα στην άκρη για έκτακτη ανάγκη

Η ύπαρξη ενός ταμείου έκτακτης ανάγκης είναι το κλειδί. «Στην ιδανική περίπτωση, αυτός ο λογαριασμός θα πρέπει να καλύπτει τρεις έως έξι μήνες δαπανών διαβίωσης, ώστε να μπορείτε να ξεπεράσετε τυχόν απροσδόκητα γεγονότα, όπως απώλεια εργασίας ή δαπανηρά ιατρικά ζητήματα» λέει η Lester. Και συμπληρώνει: «Είναι συνετό να τοποθετήσετε το ταμείο έκτακτης ανάγκης σας σε λογαριασμό ταμιευτηρίου, όχι σε λογαριασμό επενδύσεων, ώστε να έχετε άμεση πρόσβαση σε αυτό και να μην ανησυχείτε για μια ύφεση στις αγορές που επηρεάζει τα χρήματα που έχετε».

2# Μικρές πληρωμές για χρέη υψηλού επιτοκίου

Αν έχεις δάνεια με υψηλά επιτόκια, προσπάθησε να τα αποπληρώσεις όσο πιο γρήγορα μπορείς- αντί να κάνεις μικρές πληρωμές. Τέτοια μπορεί να είναι κάποια προσωπικά δάνεια ή χρέη πιστωτικών καρτών. «Στην πραγματικότητα, μπορεί να έχει νόημα να κάνετε μόνο τις ελάχιστες πληρωμές για δάνεια χαμηλότερου κόστους μέχρι να απαλλαγείτε από τα δάνεια υψηλού κόστους. Όσο πιο γρήγορα μπορείτε να τα ξεπληρώσετε, τόσο περισσότερα χρήματα θα μπορείτε να διαθέσετε για άλλους οικονομικούς στόχους που γίνονται όλο και πιο σημαντικοί καθώς προχωράτε στα 30s σας» σημειώνει η ίδια.

3# Μεγάλο οικονομικό άνοιγμα για αγορά σπιτιού

Όλοι θέλουν να αγοράσουν ένα σπίτι. Μία κίνηση που σου δημιουργεί ασφάλεια. Είμαστε όμως σε μία περίοδο κατά την οποία οι τιμές ακινήτων είναι στα ύψη. Μην πάτε σε υπερβολικές κινήσεις, λαμβάνοντας ένα στεγαστικό δάνειο μεγαλύτερο από αυτό που μπορείτε να αντέξετε. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο προϋπολογισμός της στέγασης περιλαμβάνει χώρο για πράγματα όπως απροσδόκητες επισκευές, συντήρηση και πιθανές αλλαγές στο μελλοντικό σας εισόδημα, ή την δημιουργία οικογένειας. Αν δεν κάνεις καλούς υπολογισμούς, είναι πιθανό να βρεθείς σε οικονομικό αδιέξοδο στο μέλλον.

4# Δεν κάνεις… ερωτήσεις

Μην φοβάστε ποτέ να κάνετε ερωτήσεις εάν δεν καταλαβαίνετε κάτι για ένα χρηματοοικονομικό προϊόν ή συναλλαγή. Δεν υπάρχουν ανόητες ερωτήσεις. Είναι τα χρήματά σας – και μην αφήσετε ποτέ κάποιον να σας εκφοβίσει. Εάν το κάνουν, σταματήστε αμέσως όποια συναλλαγή κάνετε και βρείτε κάποιον άλλο να συνεργαστείτε, είτε πρόκειται για αγορά αυτοκινήτου, είτε για επένδυση χρημάτων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως να κάνεις αίτηση για μία ανοιχτή θέση, αν δεν έχεις όλα τα προαπαιτούμενα- Τα 3 βήματα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 − 1 =