αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜην είστε… υπερβολικά προσηλωμένοι στον μεγάλο στόχο σας: Η απρόσμενη συμβουλή του CEO της Uber στους νέους

Μην είστε… υπερβολικά προσηλωμένοι στον μεγάλο στόχο σας: Η απρόσμενη συμβουλή του CEO της Uber στους νέους

Είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται στο «τιμόνι» της Uber. O Dara Khosrowshahi είναι ο CEO της εταιρίας. Και ενώ θα περίμενε κάποιος ότι ένας τέτοιος άνθρωπος είναι απόλυτα εστιασμένος στους στόχους που βάζει, η πραγματικότητα φαίνεται ότι είναι διαφορετική.

Ο ίδιος ρωτήθηκε πριν λίγο καιρό, για την συμβουλή που θα έδινε στους νέους. Και η απάντηση του ίσως εξέπιλξε αρκετούς.

Τι έχει να πεις στους νέους; Να μην το… παρακάνουν με τα σχέδια και τους στόχους τους, καθώς η υπερβολική προσήλωση και «ακαμψία» μπορεί να κοστίσει ευκαιρίες. Μπορεί να σε κάνει να χάσεις μια νέα δουλειά, για παράδειγμα.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, είναι σημαντικό να είσαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε ευκαιρία. «Η αποφυγή του υπερβολικού προγραμματισμού είναι η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να δώσω» είπε και πρόσθεσε: «Βλέπω ανθρώπους να παίρνουν λάθος αποφάσεις συνέχεια επειδή έχουν μια εικόνα του τι πρόκειται να γίνει. Συνήθως, όταν έχεις μια εικόνα του που θέλεις να πας ή τι πρέπει να γίνει, αυτό οδηγεί σε μια προκατάληψη – μια λογική πλάνη που μπορεί να επηρεάσει οποιαδήποτε απόφαση, επειδή ο εγκέφαλος συχνά βλέπει το διαφορετικό ως απειλή».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + nineteen =