αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜην γράφετε την πλήρη διεύθυνση σας στο βιογραφικό σας, λέει μία career coach

Μην γράφετε την πλήρη διεύθυνση σας στο βιογραφικό σας, λέει μία career coach

Οι υπεύθυνοι προσλήψεων ξοδεύουν πολύ λίγο χρόνο – κατά μέσο όρο 7,4 δευτερόλεπτα- για να δουν το βιογραφικό σας. Αυτό σύμφωνα με μια μελέτη του 2018 από την Ladders. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει λοιπόν να συμπεριλάβετε μόνο τις πιο σχετικές πληροφορίες για να τους πείσετε ότι είστε ο κατάλληλος άνθρωπος για την Χ ανοιχτή θέση.

Συμπεριλάβετε τους επαγγελματικούς ρόλους και την εμπειρία που είναι παρόμοιοι με τη θέση εργασίας για την οποία κάνετε αίτηση, τυχόν σχετικά πτυχία και δεξιότητες.

Τι γίνεται όμως με πληροφορίες όπως η φυσική σας διεύθυνση; Πρέπει οι πιθανοί εργοδότες να δουν ακριβώς πού μένετε, με την διεύθυνση να βρίσκεται στην κορυφή του βιογραφικού σας;

«Όσον αφορά την πλήρη φυσική σας διεύθυνση, σπάνια είναι κάτι που χρειάζεται», λέει η career coach, Angelina Darrisaw, στο CNBC.

Αν θέλετε, μπορεί απλά να αναγράψετε την περιοχή σας (π.χ. τον Δήμο στον οποίο μένετε). «Μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ένας εργοδότης μπορεί να θέλει υποψηφίους από μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή», λέει.

Εάν κάνετε αίτηση για μια θέση εργασίας που είναι υβριδική ή απαιτεί 100% φυσική παρουσία στο γραφείο, ίσως να σκεφτείτε να συμπεριλάβετε την πόλη σας, λέει η Amanda Augustine, career expert στην TopResume.

«Αν πρόκειται για εργασία που περιλαμβάνει να πηγαίνετε σε ένα εταιρικό γραφείο, θα πρέπει να δείξετε ότι μπορείτε να μετακινηθείτε εκεί χωρίς προβλήματα», λέει. Μερικές φορές οι εταιρείες θέλουν επίσης να αποκτήσουν μια αίσθηση της ζώνης ώρας σας επειδή «προσπαθούν να κρατήσουν τους εργαζομένους σε έναν συγκεκριμένο αριθμό ζωνών ώρας, για καλύτερο συντονισμό της δουλειάς», τονίζει.

Στις περισσότερες περιπτώσεις στην εποχή μας πάντως, η αναγραφή της πόλης σου, χωρίς δηλαδή την πλήρη διεύθυνση, είναι αρκετή. Χωρίς να αναγράφεις περισσότερες λεπτομέρειες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 10 =