αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ«Μην ασχολείσαι με αυτά μόλις ξυπνάς το πρωί»: 3 tips για να καταφέρεις να κάνεις διαλείμματα από τα social media

«Μην ασχολείσαι με αυτά μόλις ξυπνάς το πρωί»: 3 tips για να καταφέρεις να κάνεις διαλείμματα από τα social media

Πώς είναι η σχέση σου με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Τα χρησιμοποιείς ή σε χρησιμοποιούν; Πόσο εύκολα μπορείς να ξεφύγεις από αυτά και πόσο τα αφήνεις να σε επηρεάζουν; Νιώθεις παγιδευμένος;

Τα social media σου δίνουν τη δυνατότητα να μάθεις, να μοιραστείς και να επικοινωνήσεις, αλλά δεν σε αφήνουν να δημιουργήσεις και να ασχοληθείς με πιο σημαντικά πράγματα. Το μυστικό για μία υγιή σχέση μαζί τους είναι η καλή ισορροπία.

Και μαζί και χώρια

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σου δίνουν την δυνατότητα να συνδέεσαι με τον έξω κόσμο με τρόπους που δεν είχες ποτέ φανταστεί, τόσο σε προσωπικό όσο και επαγγελματικό επίπεδο. Την ίδια στιγμή όμως μπορούν να σε κάνουν να χάσεις πολύτιμο χρόνο, να σου προκαλέσουν άγχος και στρες, να σε οδηγήσουν στην κοινωνική απομόνωση, να σου προκαλέσουν εξάρτηση και να επηρεάσουν την αποδοτικότητά σου.

Τα μικρά διαλείμματα σε βοηθούν να παραμένεις συγκεντρωμένος σε ότι πρέπει να κάνεις και να δίνεις όλη σου την ενέργεια όπου χρειάζεται.

Υπάρχει τρόπος να τα χειριστείς, έτσι ώστε να έχετε μία υγιή και αποτελεσματική σχέση: κάνε μικρά διαλείμματα από αυτά μέσα στην ημέρα. Πώς θα το καταφέρεις αυτό;

3 συμβουλές για μικρά διαλείμματα

Υπάρχουν μερικά έξυπνα tips που θα σε βοηθήσουν να κάνεις μικρά διαλείμματα από τα social media.

1.Προσπάθησε να αντισταθείς στον πειρασμό και μην ασχοληθείς με αυτά με το που ξυπνήσεις το πρωί.

2. Βάλε όρια στον χρόνο που περνάς σε αυτά. Για παράδειγμα, αφιέρωσε 30 λεπτά την ημέρα για να βλέπεις τι συμβαίνει στα social media. Αυτό θα σε βοηθήσει όχι μόνο να μην σπαταλάς αμέτρητες ώρες παρακολουθώντας κάθε καινούργια ανάρτηση, αλλά και να μπορείς να συγκεντρώνεσαι σε ότι πρέπει να κάνεις.

3. Όταν φτιάχνεις το καθημερινό σου πρόγραμμα, προγραμμάτισε συγκεκριμένες ώρες, στις οποίες δεν πρέπει να ασχοληθείς σε καμία περίπτωση με τα social media.

Τα μικρά διαλείμματα σε βοηθούν να παραμένεις συγκεντρωμένος σε ότι πρέπει να κάνεις και να δίνεις όλη σου την ενέργεια όπου χρειάζεται. Δεν είναι πάντα εύκολο να τα εφαρμόσεις στην πράξη και να αντισταθείς σε κάθε πειρασμό που καραδοκεί στην οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού σου. Αν όμως καταφέρεις να τα υιοθετήσεις βάζοντας όρια, θα διαπιστώσεις ότι θα αυξήσεις την παραγωγικότητα και την δημιουργικότητά σου, θα μειώσεις την αναβλητικότητά σου και θα κάνεις περισσότερο ποιοτική τη δουλειά σου. Και σταδιακά θα μπορέσεις να έχεις μία πιο υγιή σχέση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: Thrive Global Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × three =