αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜε «όπλο» τις εξαγωγές η ΦΑΓΕ τετραπλασίασε τα ετήσια κέρδη της

Με «όπλο» τις εξαγωγές η ΦΑΓΕ τετραπλασίασε τα ετήσια κέρδη της

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσε την περσινή χρονιά η ΦΑΓΕ. Χάρη στην ισχυρή παρουσία στις διεθνείς αγορές με το γιαούρτι Total, η γαλακτοβιομηχανία της οικογένειας Φιλίππου που έμαθε πρώτα στους Αμερικανούς να τρώνε «ελληνικό γιαούρτι» πέτυχε να αυξήσει τις πωλήσεις της παρά τη σημαντική κάμψη στην εσωτερική αγορά και ταυτόχρονα να βελτιώσει θεαματικά την κερδοφορία της. Όπως προκύπτει από τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για το 2016, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,8% και ανήλθαν σε 653,3 εκατ. δολάρια, τα EBITDA ανήλθαν σε 141,6 εκατ. δολ. από 129,9 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη τετραπλασιάσθηκαν και έφθασαν στα 61,5 εκατ. δολ. από 14,7 εκατ. δολ.

Ειδικότερα και σε ό,τι αφορά την πορεία των πωλήσεών της στις βασικές αγορές της, στις ΗΠΑ και στη Βρετανία ο τζίρος της ενισχύθηκε σε αξία έστω και οριακά κατά 2,4% και 2,1% αντίστοιχα, στην Ιταλία ενισχύθηκε κατά 13,3%, ενώ στην Ελλάδα υποχώρησε κατά 12,7%. Σε επίπεδο όγκου πωλήσεων, μειώθηκε κατά 3,8% σε σχέση με το 2015 ως αποτέλεσμα της κατακόρυφης πτώσης κατά 30,9% του όγκου των πωλήσεών της στην Ελλάδα. Υποχώρηση η οποία αντισταθμίστηκε εν μέρει από την οριακή αύξηση του όγκου των πωλήσεών της στις ΗΠΑ (+1,9%) και τη σημαντική ενίσχυση του όγκου των πωλήσεών της σε Μεγάλη Βρετανία (+19,4%) και Ιταλία (+13,8%).

Η διοίκησης της εταιρείας, παρά το γεγονός πως έχει περιορίσει την έκθεσή της στην Ελλάδα (αντιπροσωπεύει μόλις το 15%) δεν παύει στην έκθεσή της να εκφράζει τον προβληματισμό της για την οικονομική και πολιτική αβεβαιότητα που έχει επηρεάσει δυσμενώς την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και κατ’ επέκταση τις πωλήσεις της.

Πηγή: Ημερησία

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 5 =